Nyugtalan láb szindróma megszüntetésére vagy enyhítésére, milyen hatásásos módszerek, kezelések, gyógyszerek vagy alternatív lehetőségek léteznek?
Megkérdezhetem, hogy mivel foglalkozol? Úgy értem, hogy ülő, álló esetleg folyamatosan mozgó, netalán (nehéz)fizikai munkát végzel?
Azért kérdem, mert minél fáradtabb vagy, annál valószínűbb, hogy előjön, és az erőssége is a fáradságtól függ.
Ha nem vagy fáradt (nem dolgoztál, pihentél egész nap) akkor is előjön?
Nekem sosem volt ülő munkám. Vagy egész nap álltam (vendéglátás), vagy nehéz fizikai munkát végeztem.
Amíg a munka tartott nem volt semmi gond, azonban, a meló befejeztével, ahogy leültem a vonaton hazafelé, szinte rögtön megjelent a lábamban.
Én úgy vettem észre, hogy csak a munkában való elfáradás váltja ki, vagy mondjuk egész napos ügyintézés a városban gyalog.
A sport nem.
Érdekes, hogy - mint említettem - először Rivotrilt írtak fel, ami ugyebár nyugtató, szorongásoldó, izomlazító. Hogy melyik "része" hat azt nem tudom, de az biztos, hogy csak kitapasztalni lehet, hogy mikor és mennyi a hatásos, mert van, hogy felerősíti a nyugtalan lábat.
Amióta az eszemet tudom küzdök ezzel a jelenséggel, és ennél okosabb vagy tapasztaltabb én sem vagyok.
Azt nem is említettem, hogy nagy ritkán (kifejezetten lefekvéskor) a karomban is előfordul.
Ehhez még nem találtam kiváltó okot vagy összefüggést valamivel.
Nem igazán tudom mi mást tehetnék még hozzá, de az, hogy szinte folyamatosan érzed a végtagjaidban felvett bennem egy kérdést.
Tényleg nem ijesztgetésnek, vagy az ördög falra festésének szánom, de kezdődő Parkinson-kórra nem gondoltál te vagy az orvosod.
Én a neurológusnál mikor voltam, rákérdeztem. Határozott nem volt a válasza, mert egyéb tünetek hiányoztak.
Amúgy az interneten - eddig - általam olvasott cikkek alapján, nem sok mindent tudnak a nyugtalan láb szindrómáról.
Szia! :)
Az orvos nekem Ropinirol 2 mg tablettát írt fel, esténként kell bevennem egyet. Ma kezdem el szedni.
Előző vagyok.:)
A Ropinirol nem használt semmit.. Egy hónapi szedtem, nem volt változás. Ellenben szedtem vasat pár hétig, azalatt mintha csillapodott volna. Viszont egy idő után a vas szedése alatt sem lett jobb... Kezdem feladni és beletörődni, hogy soha életemben nem fogok tudni normális életet élni... Neked van valami változás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!