Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nyugtalan láb szindróma...

Nyugtalan láb szindróma megszüntetésére vagy enyhítésére, milyen hatásásos módszerek, kezelések, gyógyszerek vagy alternatív lehetőségek léteznek?

Figyelt kérdés

2016. szept. 1. 21:14
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
Én nem is tudom pontosan leírni ezt az érzést. Nincsen rá egyetlen meghatározó szó. Bizsergés, mintha hangyák másznának, fonákérzés, mintha az inakban és a csontokban érezném... Délelőtti órákban és reggel sosem jelentkezik, kora délután kezdődik, ha ülök vagy fekszem. Este a legrosszabb. Ha megmozgatom magam, akkor azonnal elmúlik, de amint nyugalmi helyzetbe kerülök, egy percen belül kezdődik újból. Sokszor van, hogy ez miatt nem tudok elaludni. Éjjel 4 után már megszűnik, másnap ugyanez megy elölről. Kiskoromban csak a lábaimban éreztem, ma már a karjaimban is, és ha direkt nem mozgok, hogy hadd lám mi történik, akkor szó szerint kapkodok levegő után is és a lapockáimba is kisugárzik. De ha jön az érzés és elkezdek mozogni, akkor csak a végtagjaimban marad meg. Az orvos nem mondta, hogy mit szándékozik felírni, de remélem, hogy be fog válni...
2018. jan. 31. 11:52
 22/38 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem, hogy mivel foglalkozol? Úgy értem, hogy ülő, álló esetleg folyamatosan mozgó, netalán (nehéz)fizikai munkát végzel?

Azért kérdem, mert minél fáradtabb vagy, annál valószínűbb, hogy előjön, és az erőssége is a fáradságtól függ.

Ha nem vagy fáradt (nem dolgoztál, pihentél egész nap) akkor is előjön?

2018. febr. 1. 15:20
 23/38 anonim válasza:
Egyetemista vagyok, szóval sokat kell ülnöm, de azért megvan a napi mozgás. Valóban, ha fáradt vagyok, akkor jobban előjön, de amúgyis minden nap, csak a mértéke más.
2018. febr. 1. 21:33
 24/38 A kérdező kommentje:

Nekem sosem volt ülő munkám. Vagy egész nap álltam (vendéglátás), vagy nehéz fizikai munkát végeztem.

Amíg a munka tartott nem volt semmi gond, azonban, a meló befejeztével, ahogy leültem a vonaton hazafelé, szinte rögtön megjelent a lábamban.

Én úgy vettem észre, hogy csak a munkában való elfáradás váltja ki, vagy mondjuk egész napos ügyintézés a városban gyalog.

A sport nem.

Érdekes, hogy - mint említettem - először Rivotrilt írtak fel, ami ugyebár nyugtató, szorongásoldó, izomlazító. Hogy melyik "része" hat azt nem tudom, de az biztos, hogy csak kitapasztalni lehet, hogy mikor és mennyi a hatásos, mert van, hogy felerősíti a nyugtalan lábat.

Amióta az eszemet tudom küzdök ezzel a jelenséggel, és ennél okosabb vagy tapasztaltabb én sem vagyok.

2018. febr. 2. 02:58
 25/38 A kérdező kommentje:

Azt nem is említettem, hogy nagy ritkán (kifejezetten lefekvéskor) a karomban is előfordul.

Ehhez még nem találtam kiváltó okot vagy összefüggést valamivel.

2018. febr. 2. 03:00
 26/38 anonim válasza:
Nekem általában van a karomban is, amikor a lábamban. De nem tudom, hogy mitől függ karban a mértéke... Lábban akkor rosszabb, ha fáradt vagyok. Amúgy is mindennapi jelenség, de akkor jobban. A stresszel sem találtam semmi összefüggést. Sokszor vizsgaidőszakban egyáltalán nem is érzem, csak ritkán... Szóval nem tudom. De remélem, hogy valami olyant ír fel az orvos, ami használni fog, mert így az utazás, meg az órákon és előadásokon való ülés is tud borzalmas lenni...
2018. febr. 2. 18:21
 27/38 A kérdező kommentje:

Nem igazán tudom mi mást tehetnék még hozzá, de az, hogy szinte folyamatosan érzed a végtagjaidban felvett bennem egy kérdést.

Tényleg nem ijesztgetésnek, vagy az ördög falra festésének szánom, de kezdődő Parkinson-kórra nem gondoltál te vagy az orvosod.

Én a neurológusnál mikor voltam, rákérdeztem. Határozott nem volt a válasza, mert egyéb tünetek hiányoztak.

Amúgy az interneten - eddig - általam olvasott cikkek alapján, nem sok mindent tudnak a nyugtalan láb szindrómáról.

2018. febr. 2. 20:29
 28/38 anonim válasza:
Nem találtam én sem interneten semmit, amitől sokkal okosabb lettem volna, az okát igazából még nem lehet tudni. Nem kérdezett rá az orvosom a Parkinson-kórra, de valahol olvastam, hogy akiknek nyugtalan láb szindrómájuk van, azok hajlamosabbak rá.
2018. febr. 3. 13:11
 29/38 anonim válasza:

Szia! :)

Az orvos nekem Ropinirol 2 mg tablettát írt fel, esténként kell bevennem egyet. Ma kezdem el szedni.

2018. febr. 15. 15:28
 30/38 anonim válasza:

Előző vagyok.:)

A Ropinirol nem használt semmit.. Egy hónapi szedtem, nem volt változás. Ellenben szedtem vasat pár hétig, azalatt mintha csillapodott volna. Viszont egy idő után a vas szedése alatt sem lett jobb... Kezdem feladni és beletörődni, hogy soha életemben nem fogok tudni normális életet élni... Neked van valami változás?

2018. nov. 30. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!