Nyugtalan láb szindróma megszüntetésére vagy enyhítésére, milyen hatásásos módszerek, kezelések, gyógyszerek vagy alternatív lehetőségek léteznek?
Ezt ki írhatja fel?
Milyen szakorvossal érdemes konzultálni róla?
és az ismert h mi váltja ki?
mert most magamra ismertem, igaz h nálam csak kb kétévente pár hétig szokott jelentkezni, de akkor nagyon.
Sokminden kiválthatja.
Idegek rendellenes összekapcsolódása van számos ilyen eset mögött.
Alfa-liponsav és B12 vitemin szedése sok esetben segít (neuropátiás problémákhoz hasonlóan).
Szia! :)
Én 20 éves lány vagyok és amióta az eszemet tudom, ezzel küzdök. Elmentem neurológushoz is, azt mondta, hogy mivel gyerekkorom óta megvan, valószínű, hogy örökletes, de a biztonság kedvéért megcsináltatott néhány vizsgálatot (mágneses rezonancia, vashiány, EMG). Nincs egyikkel sem probléma, így fog felírni gyógyszert, ami enyhíti a tüneteket. Nagyon nehéz, megértem, nekem már a karjaimban is jelen van, az utazások, előadások, színház vagy egy filmnézés is borzalmas... A testmozgás segíthet, de ne közvetlenül lefekvés előtt, magamon azt vettem észre, hogyha nem telik el néhány óra a testmozgás és az alvás között, akkor sokkal rosszabb. Nekem igazából semmi házi praktika nem vált be, csak akkor szűnik, ha járkálok. Leülök vagy lefekszem és pár perc sem telik el, máris kezdődik újból. Kíváncsi vagyok, hogy milyen gyógyszert fogok kapni.
Leírnád, hogy pontosan mit érzel, amikor előjön (akár a lában, akár a karban)?
Részletesen, lépésről lépésre.
Milyen gyógyszert tervez felírni az orvos?
Ha háziorvossal íratnám fel, akkor - az internet szerint - horribilis lenne az ára, ezért szakorvoshoz (neurológushoz) kell mennem. Hátha szakorvosival olcsóbb lenne.
Azt, hogy mikorra kaptam időpontot most inkább hagyjuk.
Amint lesz tapasztalatom vele, leírom.
Amúgy ezért is voltam kíváncsi fentebb, hogy ott mit fog felírni a neurológus.
A neten olvasottak szerint, a gabapentin nem kifejezetten erre a problémára van, csupán egy "mellékhatásként" segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!