"füvezzen csak, ha neki az kell, engem aztán nem érdekel"
Ti is így gondoljátok?
Sztem sokan úgy vannak h nem érdekli őket mit csinál xy, de ha pl gyereke/testvére füvezne, azért az mégse hagyná hidegen. Engem nem zavar, de ha legalizálnák, kétségtelenül megnőne a zombiknak és az elmebetegeknek tűnőek száma. Na az már zavarna.
2014. ápr. 2. 23:03
2/20 A kérdező kommentje:
A fűtől nem leszel se zombi se elmebeteg. Ez itt az egyetlen bökkenő. Mit gondolsz, miért legalizálják egyre több fele a világban?
Azért ismertem jó pár olyat akin meglátszott a fű. Mint az idióták olyanok, lassan beszélnek, minden percben attól félsz, hogy elalszik, lefagy az illető. Lappangó elmebetegségeket, mentális problémákat hoz elő.
Drog, semmi szükség rá. Van 1 millió alkoholista, nem kell még több drogot legalizálni.
2014. ápr. 3. 00:12
15 éve tartom magam aktív marihuánafogyasztónak, mondjuk e tekintetben szerencsére nem magyarországin élek.
Én úgy vagyok vele, hogy ameddig otthon egy dogányboltba bemegy a 14 éves hugom, és mibden reggel meg tudja venni a cigijét, hétvégente pedig a kis ostoba barátnõivel bemegy szinte akármelyik szórakozógelyre ahol gond nélkül kiszolgálják alkohollal, addig semmi hele a mariska legalizálásának... itt nálubk, ha bemész egy alkoholt árusító boltba 80 évesen és nem tudod igazolni, hogy elmúltál 21, akkor nem szolgálnak ki, így nem is csoda, hogy tudtak legalizálni + 1 kábítószert a meglévõ 3 mellé ( kávé, cigi, alkesz)
2014. ápr. 3. 08:43
Hát elég sok beszívottat láttam már aki úgy nézett ki mint valami idióta. Szóval igenis van aki olyan lesz mint a zombi vagy épp olyan marhaságokat dumál mint egy elmebeteg. Nyilván ezek már nem csak buli/heti/havi rendszerességgel fogyasztották. Amúgy nem tartom károsabbnak az alkoholnál. Szóval van a masszív alkoholista, ennek a füves megfelelőjét nem szívesen látnám. Így már érted mire gondoltam?
2014. ápr. 3. 12:57
6/20 A kérdező kommentje:
Értem, de hidd el, a masszív füves is sokkal "emberibb" mint a masszív alkoholista. Enyhébb. Nem okoz fizikai függőséget. + azok az emberek, akik SOHA nem isznak, szerinted elkezdenének füvezni, ha az legális lenne? Nem hiszem. Így is rengeteg olyan ember van, aki szívogat néha, de egyáltalán nem látszik meg rajta. Úgy képzeld el, hogy minden "belassult zombi"-ra jut 9 normális ember akin nem látod meg. Szerintem egész egyszerűen szemétség azért csesztetni valakit, mert füvezik, mert szerintem amennyire káros, annyit hozzá is ad az élethez kb. Persze azért ezt sem jó túlzásba vinni. De ezt hiába mondom olyanoknak, akiknek fogalmuk sincs róla milyen és mégis ragaszkodnak az igazukhoz.
Amíg nem tudjuk azt sem betartani, hogy dohányárut és szeszesitalt ne adjunk el kiskorúaknak, addig szerintem a társadalmunk nem érett meg a fű legalizására. Összeszedettebb és szabálykövetőbb társadalmakban viszont szerintem a legalizálás a helyes eljárás. Elvégre egy szabad embernek joga van hozzá, hogy ártson saját magának. Ráadásul amíg illegális addig a bűnözők élnek meg remekül belőle.
2014. ápr. 4. 14:47
8/20 A kérdező kommentje:
"Elvégre egy szabad embernek joga van hozzá, hogy ártson saját magának"
Ez tökéletesen igaz, ide is illene, ha teszem azt amfetaminról lenne szó. A fű viszont nem ártalmas, épp ezt próbálom megértetni veletek. Mondom még egyszer, 1 "agyatlan zombi"-ra jut 9 normális szerhasználó akiken egyáltalán nem látszik meg.
A fű hosszú távon ártalmas lehet. Nem vagyok orvos de évekig füveztem.
2014. ápr. 4. 15:36
10/20 A kérdező kommentje:
Hosszú távon a kóla is ártalmas lehet :)
Kapcsolódó kérdések: