Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudok elaludni...

Miért nem tudok elaludni szerintetek?

Figyelt kérdés
Ezen a héten kb. 1-2 órán át mindig csak forgolódok elalvás előtt, sehogy sem jön álom a szememre, majd valahogy mégiscsak elalszok. De azután a legkisebb zajra is képes vagyok felébredni. Valamint hétköznaponta fél 8 körül kelek, de helyette alkalmanként felébredek magamtól fél 7 körül (1 nap kell akkor kelnem). Éjfél után szoktam lefeküdni, vagy 1 körül, mert alapból éjjeli bagoly típus vagyok, éjfél előtt sohasem tudtam elaludni. Szóval 4-5 óra alatt kitudom aludni magam, persze úgy, hogy délutánonként is alszok 2 órát, ha hazajöttem, mert utána jobban megy a tanulás. De eddig mindig simán elaludtam pár perc alatt, szerintetek mivel álmosíthatnám le magam?

2013. nov. 9. 22:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Talán nem fáradsz el eléggé,,mármint fizikailag,egy kicsivel több mozgás sztem segítene.Vagy a másik,ha túl fáradt vagy,nem fizikailag,hanem szellemileg,és túlpörög az agyad,nehezen áll át a pihenés fázisra.
2013. nov. 9. 22:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Úgy hallottam hogy a mézes tej jó az ilyenre (ne kérdezd hogy miért a sógorom mondta hogy neki ezt ajánlották)
2013. nov. 9. 23:03
 3/4 automatakoktel ***** válasza:

mézes tej: tejben viszonylag sok triptofán(esszenciális aminósav) van, mézben a cukor bevitele által termelt inzulin segít felszívódni(vagyvalamilyesmi) majd szervezet ezt tudja szerotoninná majd azt melatoninná biokéiázni, s az segít elaludni. :)

triptofánt egyébként kapni bogyó formában.

2013. nov. 10. 00:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy szakaszos az alvásod. 4-5 óra alvás akkor sem elég, ha délután alszol egyet. Citromfű-levendula tea jót tesz, ha megiszol 10 óra fele egy csészével. És nem mindegy, mit csinálsz az esti órákban elalvás előtt. A TV, monitor fénye ront az alvás minőségén, pláne az erőszakos, durva filmek ( a mai krimik mind olyanok). Elalvás előtt 1 órával már csak nyugiban legyél és ne tévézz, halkabban hallgasd a zenét és lassulj le.
2013. nov. 20. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!