Miért nem tudok sokszor elaludni?
Figyelt kérdés
már régóta küzdök alvászavarral, és már nagyon nehezen bírom mi lehet az oka? nincs semmi lelki bajom, nem ért semmi trauma..18 éves lány vagyok, vannak barátaim teljesen normalis életem van, és az elmúlt 17 évben nagyon jó alvó voltam, letettem fejem már aludtam is, és ha nem keltettek fel 9-10 órát tutira aludtam, bár igaz eléggé hipochonder vagyok, és már bebeszéltem magamnak ugye h nem tudok aludni, és akkor az istenért nem fogok tudni, a rekordom 3 nap alvás nélkül, most még csak egy éjszakánál tartok..altatót nem akarok szedni semmiképp:(( valaki hasonló cipőben, vagy aki tud tanácsot adni, írhatna!2013. aug. 31. 14:29
1/1 Bárzsing válasza:
Ha már fél órája nem bírsz elaludni, ne vergődj az ágyban, kelj fel és addig ne feküdj vissza, amíg nem álmosodtál el. Amúgy alváshigiénével hogy állsz? Mert az is sokat nyom a latban. Kávé, tea, alkohol fogyasztása már órákkal a lefekvés előtt nem javasolt, az ágyat csak alvásra szabad használni, lefekvés előtt monitor/tévé előtt nem ajánlott ülni (a fénye miatt az agyad azt hiszi, hogy nappal van). Érdemes különböző rituálékat bevezetni, pl. minden este lefekvés előtt írj naplót, vagy olvass.
Ha ezek mellett sem javul, akkor alváslaborral rendelkező neurológiára érdemes ellátogatni, mert ez nem egészséges állapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!