Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sokszor fáradt vagyok, tudom...

Sokszor fáradt vagyok, tudom hogy aludnom kéne, de nem tudok elaludni.22f vagyok és a szorgalmi időszakom közepén. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Régebb sem voltam jó alvó, de az elmúlt időben valahogy még úgy se. Fontos lenne hogy tudjak aludni, mert egyre sűrűbbek a napjaim, de beleférne a 8 óra alvás.

Sok a feladatom és heti rendszerességgel van nagyzhm, emellett laborokra járok. Állandóan teljesítenem kell és napközben még órákra is járnom.

Előző félévben volt hogy teljesen felborult a napirendem, éjszaka tanultam, nappal zhztam és órák helyett mentem vissza aludni. Nyáron helyrejöttem, de most megint kezd felborulni minden.

Hogy tudnék rövid idő alatt hatékonyan álomba szenderülni? Gyógyszereket nem szeretnék szedni.

2012. okt. 8. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
citromfű teát kortyolgass el lefekvés előtt,majd valeriana relaxból vegyél be 2-őt közvetlen lefekvés előtt ebbe is csak gyógynövények vannak és bármelyik gyógyszertárban,drogériában megkapható!
2012. okt. 8. 22:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem túl sokat agyalsz lefekvés után. Próbálj meg kikapcsolni és ne járjon az agyad semmin.Próbálj meg lefekvés után meditálni.Én aközben mindig elalszom.Nekem is van két egyetemista lányom ,tudom miről van szó.
2012. okt. 8. 23:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Hogy lehet kikapcsolni? Télleg jár az agyam, van amikor leállok, de nem tudom mesterségesen előidézni.
2012. okt. 8. 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:

De igen ki lehet kapcsolni tudatosan. Koncentrálsz arra hogy ellazulsz és valami jó dologra gondolsz.( én mindig azt képzelem hogy ott pihizek a tengerparton)

Vagy pl tudod hogy kell 2 óra az elalváshoz akkor nem 10 kor fekszel le hanem 8 kor és addig pl olvasol vagy tvzel vagy bármi ami téged elálmosít.Nekem az olvasás jön be.

Vagy írtad hogy órák helyett aludni mentél. Na ez volt a rossz ötlet. Ha éjjel nem alszol akkor ne aludj nappal sem és mire jön a következő este már tudsz is aludni. Azzal hogy órák helyett hazamentél aludni azzal borítottál fel mindent. Én ha éjjel nem alszom akkor is végigcsinálom a nappal max este korábban fekszem le.

2012. okt. 17. 10:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Az a szerencséd hogy szorgalmi időszak van :D amúgy sportolj, délelőttönként.
2012. okt. 17. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!