Alvás zavarba szenvedek. Valaki valami ötlet? Nyugtató, gyógynövények, tapasztalatok? .22éves lány vagyok. Éjjel 2-3 után tudok elaludni. Csak forgolódom mindig, sokszor felébredek. Általában reggel 6kor meg kelnem kell.
Szia! Nyugtatót én sem ajánlok, attól anyukám olyan szokott lenni, mint egy zombi...Én is sok mozgást, leginkább futást, elméd elfárasztására sok olvasást javaslok! + az egész test, vagy talpmasszázs is jót tehet
Üdv:)
Érdemes lenne elmenni ideggyógyászhoz, nehogy valami komolyabb baj álljon a hátterében. Pár prec alatt meg tudja állapítani, ha gond van. Ha inorganikus inszomnia, akkor pszichológiai okai vannak, hogy nem tudsz aludni. Erre csak te tudhatod a megoldást, pl. tudatalatt aggaszt valami, nem érzed úgy, hogy vége a napnak stb. Ha végképp nem megy, pszichológussal beszélj.
A doki minden bizonnyal felír majd neked egy altatót, azt érdemes csak akkor szedni, ha tudod, hogy ma nem fogsz tudni elaludni, vagy másnap nehéz nap vár rád, és szükséged van a kipihentségre. Vigyázni kell, nehogy rászokj az altatóra.
Az is lehet, hogy szimplán felborult a bioritmusod. Talán egyszer későn feküdtél le, aztán még később, aztán a végén teljesen eltolódott nálad a lefekvés ideje, és ehhez van hozzászokva a szervezeted. Ilyenkor nap közben nem érdemes aludni, hanem amit előttem is írtak, fáraszd ki magad. írtad, hogy edzésekre jársz. Keménynek hangzik, de nem lehet, hogy az a baj, hogy a nap többi részében nem mozogsz olyan nagyon? Lehet, hogy pár alkalommal arra lenne szükséged, hogy egész nap fáraszd magad, nem csak edzések során. Talán akkor a szervezeted venné a lapot, és tízkor el tudnál aludni.
Mielőtt beleveted magad az orvosi kivizsgálásokba, ahol betegségtudatot keltenek benned, gyógyszerfüggővé tesznek, és kifosztanak, próbáld meg átszervezni a napirendedet!
Mi az esti napirended? Ne lefekvés előtt vacsorázzál, hanem mondjuk 18 óra tájékán! Nem hajtod-e túl magad az edzésen?
Nincs-e valami zavaró a környezetedben? Nincs-e valakinek valamilyen hülye szokása, amitől nem tudsz elaludni?
Vezesd be az esti sétát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!