Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen hatással van a rivotril?

Milyen hatással van a rivotril?

Figyelt kérdés
2008. jún. 3. 00:29
 81/92 anonim ***** válasza:
54%
Amúgy hozzáállás kérdése a pia+rivotril. Én heti egyszer megoszok egy sört rivotril mellett; annyi csak, hogy könnyebben beb.szok. Amúgy próbáltam öngyilkos lenni rivotrillal. Először magában, majd vodkával; mindkét alkalommal felébredtem. Megkérdeztem dokit, hogy miért emelik ki, hogy ne piáljunk rivotril mellett, ha semmi najunk se lesz. Mondta, hogy mert vesét, májat, stb hazavágja. Betegtájékoztatóra azt írták, pia+rivotril=epilepsziás roham. Most azt nem értem, rohama akárjinek lehet vagy ez csak epilepsziásokra vonatkozik?
2014. márc. 5. 22:11
 82/92 Tibor4 válasza:
52%

szokat tikerésre kaptam ebere szem és remeg jobb odal

én nem rég kaptam rivotril

2014. márc. 15. 23:04
 83/92 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Hölgyeim és Uraim! A Rivotril (Clonazepam) eredetileg anti epileptikum,de a Pszichiátrián nagyon népszerű gyógyszer a szorongásoldó,és nyugtató hatása miatt. A Rivotril eredetileg epileosziásoknak készült,de manapság ritkán adnak epilepsziásoknak rivotrilt,mert vannak olyan betegek akik még rosszabbul lettek tőle. A Pszichiátrián gyakran szorongásra,és nyugtalanságra írják fel,vagy adják,de gyakran kísérő kiegészítő gyógyszerként is alkalmazzák. Például,rivotril+Xaxax,vagy rivotril+haloperidol,Stb. A lényeg hogy csak Orvos írhatja csak fel,és a veszélye azért van,mert nagyon hamar rá lehet szokni,ezért sem szokták (persze ha nem indokolt) hosszabb időre szedetni. A 2-mg-os a leg erősebb,és a 0,5-ös a leg gyengébb. Még egyszer hangsúlyozom csak orvos írhatja fel! És csak az adott dozisben,és szükség szerint! A kábítószeresek egyik kedvenc gyógyszere,meg az alkoholistáknak. Mert fokozza az alkohol hatását,és nagyon rá tud játszani a rivotril a piára. Én azt tudom csak mindenkinek mondani,mint szakmában (Pszichiátria) jártas ember,hogy senki ne szedje csak úgy össze vissza,és csak orvosi javaslatra,az orvos utasítása szerint,és csak szükség esetén. Xanax,vagy Frontinnal együtt szokták adni,pánik betegség,depresszió,vagy szorongásos kórképekre. Rivotril+Xanax gyakori párosítás. Meg pszichózisnál szokták úgy is adni,hogy haloperidol+Rivotril.
2014. szept. 28. 20:01
 84/92 anonim ***** válasza:
Én 1x, 1 szemet vettem be belölle. Én már az első, EGY szem rivótól is majdnem elaludtam mint aki kiütötte magát... És csak 1x vettem be, mert nagyon ideges voltam.... most perpill frotint szedek (de csak alkalmilag mert kb 3 hét mulva vizsgázok, ált-ban este h tudjak aludni, és tényleg jó mert alszok tőle
2014. nov. 9. 14:25
 85/92 anonim ***** válasza:
Most vettem be félórája, 1 fél milist a rivóból,de az álmosságon kívűl semmit nem érzek,olyan mint a xanax ,attól is csak álmosságot, belassulást éreztem mindig,nálam a bromazepam jött be ,teljes ellazulás,mindent lesz@rás érzés,enyhe eufória ,nem idegesítenek az elviselhetetlen alakok sem,beszédkényszer ,jókedv már 3 mg grammtól,nem kell pia se rá,társasági cucc,csak egy kicsit nehezebb beszerezni.
2014. dec. 11. 21:50
 86/92 anonim ***** válasza:
Jesszus! Csak azért olvastam a rivotril után, mert az egyik közeli városban találtak két holttestet állitólag drog miatt haltak meg. A cikkben irták, hogy a xanax vagy a rivotril is lehet a halál kiváltója. Borzalmas, hogy ilyen sz*rokat orvosok irnak fel. Sose szednék ilyeneket. Simán betiltattnám..
2016. jan. 6. 13:37
 87/92 anonim ***** válasza:
70%

Mekkora hülyeségeket olvasok itt te Jó Ég! Persze egy szemtől kórházba..Max ha töményt ivott NEM 1szemre.

Egyébként elsősorban szorongás/görcsoldó, és nyugtató. Micsoda híreket adnak itt egyesek. Én 2001 óta szedem és biztan állíthatom, az előírt normál mennyiségtóől sose voltam "zombi"!:)

2016. febr. 17. 10:26
 88/92 anonim ***** válasza:
100%
A párom függője... A frontinnal akkor állt le, mikor bebogyózva nekem jött, és a húgom szerencsére kimentett a kezei közül. Erre a fosra cserélte le. Tudom, jó hülye vagyok, de azt reméltem, ha vállalom a hőn áhított gyereket, tényleg talpra áll. Nem jött be. Megint zuhan a pokolba. Erre a fosra mindig van pénze, még akkor is, ha cigire nincs. Ha hazatámolyog, onnan tudom, mennyi van benne, ahogy viselkedik. Másfél hónapja megöleltem, megfojtogatott, mert azt hallucinálta, hogy megtámadtam, 1 hónapja a fizetése felét eltakarította itthonról, egy teljes hétig röpült. Bevizelt, és ha nem a gatyájába engedte, hát bejött a szobába, előkapta, és a szőnyeget locsolta meg. iszonyat vele az élet! Az elvonási tünetek se jobbak... Most keresem a lehetőséget, hogy hova tudnék az öt hónapos picivel menni. Mert nem lehet tovább mellette bírni. SOHA NE SZEDJÉTEK BE AZÉRT, HOGY KIPRÓBÁLJÁTOK!!! Az életeteket teszi tönkre!
2016. júl. 26. 22:13
 89/92 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok gyógyszerpárti, azt mondom hogy tényleg ne rendszeresen, inkább csak akkor, ha kell. DE!

#25: Egy szemtől tutira nem lesz ilyen rosszul senki, kivéve ha van valami más betegsége vagy allergiás roham tört rá. Azért annyira nem erős a Rivotril hogy ott helyben öntudatlan legyen vagy hasonló. Kivéve ha az általam leírt két dolog valamelyike vagy akár egyszerre mindkettő fennáll.

#31: Te nem gondolod, hogy a 6 szem egy kicsit sok, főleg egyszerre? Örülj neki, hogy egyáltalán felébredtél. Ha lenne valami más betegséged ami üti a gyógyszert, lehet hogy nem úsztad volna meg ennyivel.

Nem szedek ilyen gyógyszereket (én most gyógynövényeseket akarok kipróbálni), de azt tanácsolom mindenkinek, hogy próbálja ki, hogy nem szedi huzamosabb ideig, csak alkalomadtán vagy esetleg más gyógyszerrel felváltva. Mindenképp menjetek el autogén tréningre vagy bármilyen terápiára mellé, sokat segíthet. Én azt vallom, hogy a gyógyszer önmagában kevés. Ez nem egy vakbélgyulladás. Persze van az az állapot is, amikor akár életed végéig ajánlott szedni rendszeresen, de szerintem ez sokkal kevesebb embernél lenne indokolt, mint ahányan függők lesznek.

És ami még nagyon fontos, RÖGTÖN szóljatok orvosnak ha valami nem oké. Ne állítgassátok magatok az adagot, ne a netes praktikákat vessétek be ilyenkor, ne próbáljátok tuningolni a gyógyszert! Ha úgy érzitek hogy már nem hat vagy rosszabb, azonnal orvos! Mindent összevetve azért nem egy szem cukorkáról vagy C vitaminról van szó, ezt észben kell tartani. Keressétek meg azt, aki meghallgatja a panaszaitokat és komolyan veszi. Erre ne legyetek lusták. Ha kell, járjatok szakemberhez hetente, havonta.

2016. okt. 13. 09:05
 90/92 anonim válasza:

Érdekes én kb 10 évig szedtem rivotrilt, igaz nem rendszeresen,de kisebb nagyobb kihagyásokkal, kb minden másnap.

Utána egyik napról a másikra abbahagytam és nem is hiányzik.Már 1 éve nem szedem. Igaz helyette el kezdtem szedni a frontint, de ezt is minden másnap egy felet, ezt is csak este lefekvés előtt,hogy tudjak aludni.

2017. jan. 8. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!