Milyen hatással van a rivotril?
Kedves Mindenki!
A rivotril.al kapcsolatban szeretnék írni.
Én fősikolára jártam(sajnos csak jártam) és egyszerre különböző szorongásos tünetek jelentkeztek, amiket én valódi betegségnek érzékeltem, de úgy gondoltam, majd ha elmúlik a vizsgaidőszak akkor elmegyek és kivizsgáltatom magam. Persze ezek a vélt panaszok egyike sem volt valódi. tipikus hipohonder voltam, pankireakciókkal fűszerezve. de erről akkoriben mint sem sejtettem, nem tudtam semmit, és nem is hittem az ilyen panaszok valódiságában. hogy pszichésen az ember tényleg betegnek érzheti magát, csak pszichésen tényleg lehet halálos beteg valaki, csak a pszichés dolgok miatt (szorongás?) nem tud aludni valaki hetekig...és ennek önmagában megvan a következménye, egyszerűen megborul az ember elméje...és noha most már jól tudom, hogy nem a nyugtató volta legjobb megoldás, sőt egyáltalán nem jelentett megoldás a problémáimra legfeljebb míg hat a szer.....de azt biztosan állíthatom, hogyha akkor becsületesen beszedem a háziorvosom(!) által felírt mennyiségben a rivót, ma még mindig a főiskolán lennék, nem kellett volna otthagynom (ezzel is csak a magam becsületét védtem, különben kirúgtak volna). Nekem 0,5 felet írt fel minden nap, kétszer, reggel és este... nem szedtem be,mert először utána olvastam és annyi borzalmasságot írtak erről a gógyszerről, hogy inkább nem vettem be....ma már mint aki szedte, mindig a 0,5 felest is félbetörve vettem be reggel...maximum 0,5 egy nap... kipróbáltam rá is ittam, ennyi mennyiségre tényleg egyfajta knnyedség érzést okozott..tényleg amikor pia nélkül reggel bevettem a 0,5mg os felét rendszeresen kicsit kábában ébredten, de SEMMI egyéb tünetem nem volt. talán eleinte rémálmaim voltak, hogy meghalok és mindeáron meg kell mozdítanom valalmim, vagy megszólalnom hogy ne haljak meg és olykor nagy üvöltésbe vagy leizzadva ébredtem..de ezenkívül semmi. Piával se. Ennyi mennyiség...0,5mg nak a fele vagy max egy nap egy 0,5mg tabletta...Lehet hogy aki 2,mg-ot vesz be mint ahogy itt olvastam, és nem is egyett hanem 3-at az K.O.--- De én nem ,ennyitől, piával se....Sőt ellenkezőleg tényleg, hogyha valakinek van valami napi teendője amit meg KELL csinálnia ennyi mennyiséget beszedve, el tudja végezni, magadja az alap nyugodságot az embernek... Senkit nem akarok ennek a nyugtatónak vagy bárminek a szedésére buzdítani, csak annyit akarok mondani, hogyha valakinek valamit meg kell csinálnia naponta, az élete stb miatt az ne idegengedjen a szertől, de tudja hogy a valódi megoldás tényeg nem az hogyha ezt a szart szedi naponta, esetleg egyre több mennyiségben. Nekem se függöségéet, se "eszméletlen" állapotokat nem okozott.
Sziasztok!
Csatlakoznék a klubbhoz. Nekem most napi 4x2 -t írt fel a doki, a 0.5 mg-ból. Egy hétig kell szednem, aztán megyek vissza. Alkoholista vagyok, 30 és 40 közt, még helyre lehet hozni a dolgokat. Én hiszek az orvosnak, mégis csak ő a pszihiáter. Egy valami viszont bizonyos: ez, és semelyik más gyógyszer nem megoldás a problémára. Ez tüneti kezelés, a problémát az ember csak saját maga tudja megoldani. Ez csak egy eszköz, hogy az ember ne szorongva, izzadva forgolódjon az ágyban éjszaka. Átmeneti segítség. Hogy egy életen át szedjem, azt elképzelni nem tudnám, de hogy egy hónapnál tovább nem fogom, az is tuti.
Hatékony nyugtató, ritkán jár kellemetlen vagy súlyos mellékhatásokkal.
Ellenben pl. a frontinnal, nem tompítja le az agyműködést, vagy legalábbis jóval kisebb mértékben. Összehasonlítás képpen ha például értelmiségi vagy, lehet, hogy lelassít kicsit (ha nagy adagot veszel be), de amíg a frontintól jóformán egy gimis matekpéldát sem tudsz utána megoldani, rivotril mellett vág az eszed, hogy akár publikációkat is írhatsz. (Persze ha megvan hozzá az értelmi képességed.)
Emellett míg a szerotoninvisszavétel-gátló antidepresszánsok (olyat tényleg csak akkor irass, ha végképp nincs más kiút, csak az vagy a halál) pár hónap alatt szétronycsolják az agyat, érzelmi és szociális ronccsá tesznek, a személyiségedet kinyírják, és egy sivár, bár pörgős, érzelmi nulla zombi leszel, és ez nem visszafordítható. A rivotrilnak nincsenek ilyen mellékhatásai, és sem az agyat nem roncsolja szét, sem a májat, sem az agyat nem rombolja szét, mint pl a sertalin, vagy cipralex.
Ráadásul jóval kevéssé károsítja a májat és az egyéb szerveket, mint a többi szer, akár frontin, akár andaxin (ami mellékesen szintén elég jó szer). Kventiaxról és mirzatenről ne is beszéljünk, azoktól tényleg nyáladzó zombi leszel.
Összességében: bár rá lehet szokni (de ugyanúgy le is) a rivotrilra, szerintem a legjobb nyugtató. Persze ha gyengébb szert akarsz inkább szedni (mindenképp megér előtte egy próbát), ki lehet próbálni a valeriana, sedogelat, hova, sedacur forte, stb. gyógynövény-alapú szereket. Mellékhatásuk, káros hatásuk gyakorlatilag nincs, vény nélkül is kapható, és tényleg nem humbug, irtó hatékonyak. Ha mégsem, akkor jöhet a rivotril.
Csak saját tapasztalatról tudok beszámolni.
Minimális mennyiséget szedtem (természetesen orvosi felügyelettel) hónapokon át szorongás ellen. Sokat tompultam, zsibbasztott, de a hosszú idő miatt nagyon lassan, alattomosan, alig észrevehetően. Végül nem volt kedvem semmihez, a szorongásom a többszörösére erősödött, nem érdekelt még a kedvenc elfoglaltságom sem, reggel alig akartam felébredni, az életnek értelmét sem láttam. Emiatt halasztanom is kellett az egyetemen fél évet.
Ami számomra döbbenetes volt, hogy az abbahagyása utáni héten egyik napról a másikra az ellenkezőjére fordult az állapotom, a csúcson volt a jókedvem és a teljesítőképességem szinte minden tekintetben. Sosem éreztem magam olyan jól mint akkor. Azóta az ilyen szerek felé sem nézek.
"Pánikbetegséget szerintem önkontrollal, agykontrollal, meditációval lehet gyógyítani"
Te aztán nagyon jó orvos vagy!Benne van a nevében hogy pánik betegség..az 1 betegség.Egy kis önkontroll és máris az embert belülről fogja felemészteni az a betegség és amikor egyszer kitör belőle akkor még rosszabb lesz. De gondolom akkor a pillangó is tud repülni szárny nélkül csak meditálnia kell!!Vagy aludni is lehet nyitott szemmel és kipihenten ébredni...Ha valaki pánikbeteg ott már más bajok is vannak(pl depresszió)és nem olyan egyszerű az mint te hinnéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!