Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Anyu azt mondta szívinfarktust...

Anyu azt mondta szívinfarktust fog kapni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Van a szívével baj,és sose váltja ki a gyógyszert.Ma hajnalba felkelt és hányt.Ezt most mondta.Egész nap hányingere volt és rosszul volt.Most jött haza és mondta hogy érzi.Ápolónő szóval tudja.Most mi lesz? Annyira félek basszus.Már 58 éves én meg 16.Most megfog halni?
2012. szept. 25. 18:40
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:

Ő ápolónő és tudja nem kell itt vitázni

Tünetek!

légszomj (58 százalék),

gyengeség, bágyadtság (54 százalék),

szokatlan, indokolatlan kimerültség (43 százalék),

HÁNYINGER,

szédülés,

alsó mellkasi fájdalom,

felső gyomortáji diszkomfort érzet,

hátfájás.

egyébként most beszéltem anyuval azt mondta nem hívhatok semmilyen mentőt.A beleegyezése nélkül meg nem merek.

2012. szept. 25. 18:59
 22/52 anonim ***** válasza:
leírod a tüneteket? hányás, kishíján sír, de azonkívül mit látsz rajta, fáj vmije, remeg, stb? szerintem sem infarktus, ezer dolog lehet és valóban nem feltétlenül kell hozzá mentő. hogyan néz ki most anyukád?
2012. szept. 25. 18:59
 23/52 anonim ***** válasza:
Mikor az én anyám kapott infarktust a következők voltak a tünetei: izzadt, mint a ló, az egész bal karja zsibbadt és fájt. Nem volt 2 másodperc, nem vágódott el a földön és nem akadtak fent a szemei, sőt, "vígan" lement kutyát sétáltatni, felhívta a barátnőjét, hogy ugyan Google-n nézze már meg, mi lehet a baja, így hívott ki hozzá a barátnő mentőt. Mielőtt letolnátok, miért nem csináltam semmit: 3 éve nem lakok otthon és nem engem vagy a férjét hívta fel (pedig kapásból rávágtam volna neki, hogy anyám ez infarktus, ne Guzglizd! De ő azt hitte, izomláz.) Mindenesetre még biosz órán se tanultam úgy, hogy az infarktus hányással kezdődik, ez inkább valami gyomorpanaszra ad sejtést. Mellesleg nem értem anyudat, miért téged stresszel, ha nem elég felnőtt ahhoz, hogyha tudja, hogy rossz a szíve, de mégis tojik az állapotára és nem veszi meg a gyógyszerét, viszont neked panaszkodik, hogy így infarktust kap meg úgy, de azért leordít, hogyha segítséget hívnál hozzá. Szép.
2012. szept. 25. 19:00
 24/52 anonim ***** válasza:

" szívinfarktus esetén a klasszikus mellkasi fájdalom főként a férfiaknál jelentkezik, a nők közül is sokan érzik. Jellemzői: szorító érzés a mellkasban, mely a nyakba, vállakba is kisugározhat, emellett szédülés, ájulás, izzadás,és légzési nehézségek is jelentkezhetnek

Tünetek

Általában a nőknél is jelentkeznek a légzési nehézségek, illetve nyomásérzet a mellkas alsó szakaszán, melyet könnyű összetéveszteni valamiféle gyomorbetegséggel. A női szívinfarktus leggyakoribb tünetei a következők:

légszomj (58 százalék),

gyengeség, bágyadtság (54 százalék),

szokatlan, indokolatlan kimerültség (43 százalék),

szédülés,

alsó mellkasi fájdalom,

felső gyomortáji diszkomfortérzet,

hátfájás."

Ezek az infarktus tünetei nőknél.

2012. szept. 25. 19:01
 25/52 anonim ***** válasza:

Mivel indokolja, hogy nem hívhatsz, ha szerinte szívrohama van/lesz? Mit várna el tőled? Ülj halál nyugodtan?

Tessék, szívroham előjelei:

Markoló/szorító jellegű fájdalom a mellkas közepén.

A fájdalom kiterjedhet az egész mellkasra, a hátra, a nyakra és az állkapcsokra, illetve lefelé a karokra, különösen a bal karra.

A fájdalom pihenésre alábbhagy.

A szívroham tünetei

A szívroham tünetei már magát a szívrohamot jelzik. Tehát a beteg, akinek éppen infarktusa van ezeket a tüneteket észleli.

A fent leírthoz hasonló fájdalom, de még komolyabb és elhúzódóbb (hosszabb mint 30 perc). A fájdalom nem enyhül pihenés hatására.

Hideg veríték.

Légszomj.

Hányinger/hányás.

2012. szept. 25. 19:01
 26/52 anonim ***** válasza:
Összeszedett valami vírust, hányás meg egésznapos hányinger nem függ össze a szívinfarktussal
2012. szept. 25. 19:02
 27/52 anonim ***** válasza:

anyukád tényleg különös teremtés, százalékos pontossággal beazonosítja, h mit mennyire érez, biztos, benne, h infarktusa van és ezt sírva megosztja a lányával, uakkor megtiltja neki, h segítséget hívjon! a 10 éves lánya szeme láttára szeretne elpatkolni?

ha anyukád komolyan vehető, AZONNAL HÍVJ HOZZÁ MENTŐT! ha olyan, mint a kis kondásfiú, aki csak farkast kiáltott, akkor maradj mellette és nyugtasd

2012. szept. 25. 19:02
 28/52 anonim ***** válasza:
27. vagyok 16 éves, elütöttem
2012. szept. 25. 19:04
 29/52 anonim ***** válasza:

Kérdező innen emelte ki a tünete listáját.

[link]

2012. szept. 25. 19:05
 30/52 anonim ***** válasza:

Bocsi, de mik ezek a százalékok?

És Te mit szeretnél? Elmondtuk többen mit csinálj, erre egyiket sem csinálod, hanem itt irkálsz? Akkor? Hívd fel valamelyik kolléganőjét!

2012. szept. 25. 19:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!