Hogy csináltathat valaki abortuszt?
Kedves előző, a történeted továbbra is sántít, mert hát a magzat neme UH-on a 14. terhességi héttől mutatható ki még a mai korszerűbbe szközökkel is, abortuszt meg a 12. hétig lehet végeztetni felnőtt embernek nem egészségügyi okból.
A "sírva könyörgött az életéért" meg a "nagyon jó lenne egy testvér" kétségtelenül jól hangzik, az érzelmekre hat, csak hát egy terhességet kihordani, megszülni, és egy gyereket felnevelni nem ennyiből áll... azt vagy tudja valaki vállalni, vagy nem.
És hát - ahogy írtam - abortuszból az életben is láttam már párat, de ha szeretnéd, azért megnézhetek egyet a kedvedért youtube-on is...
Ó, igazán sok szörnyűség volt már legális ebben a világban. Vehetjük a rabszolgaságot, a zsidók, cigányok és fogyatékosok irtását, és még sorolhatnám. Mindez azért, mert bizonyos embercsoportok azt gondolták/gondolják, hogy ezek nélkül az emberek nélkül jobb lesz a világ. Ehelyett emberek milliárdjainak életét nyomorították és nyomorítják meg. Nem csak azokét, akik meghaltak, hanem a hozzátartozóikét is.
Tudomásul kell vennünk, hogy vannak lelkileg torz emberek, akik helyeslik az ilyen dolgokat, és tevékenyen részt is vesznek benne. Aztán vannak a néma ebek, akik ugyan tudják, hogy mi történik, nem tesznek ellene semmit. Akik pedig próbálnak ellene tenni, azt megpróbálják kicsinálni. Annak idején még puskával, manapság inkább szóval.
Ha tetszik, ha nem, az abortusz gyilkosság. Annak ellenére, hogy nem ítélem el azokat, akik elmennek abortuszra. Én a cselekedetet ítélem el, nem az embert. Sok iszonyú nehéz helyzetű ember van, aki ebben látja a megoldást, mert a társadalom által legálisan fel van neki ajánlva. Magam is ismerek jó pár embert, aki átesett rajta. Szeretem őket. A cselekedetüket viszont elítélem. Sokan nem is tudják, mi történik az abortusz során. Azt gondolják, helytelenül, hogy "sejtcsomó".
Aki látott már abortuszt, nem mondhatja, hogy nem emberi életről van szó. De hát miből leszünk? Mikortól ember az ember? Mi is egy hatalmas sejtcsomó vagyunk. De valahol elkezdtük.
Nem egy nőgyógyász van, aki rádöbbent, mit csinál. A néma sikoly is abszolút hiteles. Ha nem lenne az, nem mutatnák be az iskolákban a gyerekeknek.
Itt egy magyar nőgyógyász írása, olvassátok.
"Itt egy magyar nőgyógyász írása, olvassátok.
[link] - na ya. Ez azért hozzátartozik ehhez a képhez:
domain: hcbc.hu
domain-használó: Secretariat of the Hungarian Bishop's Conference
domain-használó: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága
Persze, aki pont ilyen szellemiséget és írásokat keres, annak tényleg ajánlható ez a jó öreg (tizenéves) egyházi magzatvédő honlap, a "magyar életvédő honlap" - érdekességként, ez volt az első ebben a műfajban magyarul... bár gyanítom, a mélyen hívő katolikus számára az abortusz szóba se jön...
Mondjuk a hitelessége ennek is némileg megkérdőjelezhető, lévén a címlapon a számláló ezt mondja, hogy:
"Hazánkban 32616 magzatot öltek meg tavaly eddig a pillanatig..." - és hát tavaly Magyarországon összesen volt 40 000 körüli abortusz, teljesen valószínűtlen, hogy a 4/5-e az első félévre esett volna, az 1/5-e meg a másodikra...
Kicsit újabb, de szintén vonalasan "keresztény-szellemiségű" a magzatvédők által szintén sokszor ajánlgatott a valsagterhesseg.hu.
Ateista magzatvédő honlapról nem tudok, pedig voltaképp kár, mert hát magam döntés-pártiként is azt mondom, hogy van helye és létjogusoltsága a amagzatvédők szempontjainak is a gondolkodásban és döntésben...
Kérdező!
Én abortusz-ellenes vagyok. Láttam már abortuszost, nem is egyet, láttam, hogy megviseli, és szenved tőle. Nagyon kevesen tudnak csak úgy továbblépni rajta. Mert hiszen, igen ez gyilkosság.
De kérlek, ne azt az embert ítéld el, aki tette. Ítéld el a tettet. A tettet én is elítélem, de azokat az anyákat nem. Sokakat az anyjuk kerget bele az abortuszba, sokakat a párjuk, van, akit a főnöke, van, akit az anyagi kilátástalanság, és sajnos olyat is láttam, akit olyan, aki úgy próbálja beállítani az abortuszt, mint bármely műtétet, aminek aztán nem lesznek lelki kockázatai. Szóval nem olyan egyszerű a helyzet, hogy minden abortuszra menő hobbiból jár, és nem védekezik, meg ilyenek. Sajnos, ilyenek is vannak, én őket is mélyen sajnálom, mert azért ez is egyfajta lelki defekt.
Szóval, ha mondjuk segíteni akarsz valakinek, aki válságban van, mert nem tudja, hogy megtartsa-e a babát vagy sem, akkor ne azzal kezd, hogy ez gyilkosság, és gyilkossá válsz, mert végül is valóban gyilkosság történik, de mit írtam, a problematika összetettebb. próbáld meg empatikusabban nézni a helyzetét, és segíteni neki abban, hogy kívülről, messzebbről is lássa a problémát, mert ilyenkor beszűkült helyzetben vannak az emberek. És persze, arra is felhívhatod a figyelmét, hogy egy kis emberke van benne, és nem egy sejtcsomó, ami nem ember, hanem olyan sejtek összessége, amiből igenis ember fog továbbfejlődni! Hiszen az abortusz idején már dobog a szíve...
Tisztellek azért, hogy 17 évesen is vállalni merted a gyermeked,sokan nem merik, hiszen tényleg nem ez a legideálisabb kor a gyermeknevelésre. De te felismerted, hogy ő élet, és az életet választottad. Kérlek, szeretettel, empátiával fordulj azok felé, akik ezt nem látják ennyire világosan. De próbálj meg nekik segíteni.
Kedves Előző!
Teljesen egyetértek veled!
Ismét megkérdezem:
Ha mi elfogadjuk a Ti véleményetek, nektek miért nem megy ez fordítva???
Ja, a toleranciában és a stílusban van különbség...
Egyebekben jó lenne nem gyilkosozni senkit, amíg jogilag nem az... főleg nem az itt válaszolókat, akiknek az életében még nem volt abortusz. Vagy esetleg már ott tartunk, hogy mi is azok vagyunk, mert nem vagyunk abortuszellenesek???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!