80 körüli nyugalmi pulzus. Pillanatok alatt felszalad 100-120ra. Életmódot szeretnék vàltani, hogyan csináljam?
Sziasztok.
28 éves nő vagyok. 155 cm és 70 kg (túlsúlyos).
A nyugalmi pulzusom 75 körüli.
Megfogadtam hogy vàltoztatok az étrendemen és viszek mozgàst is az életembe.
Voltam már orvosnál is korábban csinált egy ekgt és megàllapította a tachikardiát. Adott béta blokkolót, amitől szívritmus zavarom lett.
Màsik doki azt mondta akkor szedjem ha a vérnyomàsom is magas.
Vérnyomàs átlagban 110-120/60-80 között van így azóta nemigazàn szedem a gyógyszert.
Pulzus nyugalmi 65-80 között, reggel még fekve az àgyban 60-70, felkelek megmosakszom fogat mosok már 100-on van. Aztán hamar lentebb is megy. Bár most két napja 80-90 a nyugalmi pulzus, okosóra szerint.
A kérdésem az lenne hogy normális hogy kb 10 perc mozgásnàl màr fent van 150-160-on a pulzus?
Futás, ugrálókötelezés, szobabicikli.
Ha csak sétálok akkor max 120, tempótól függ.
Sajnos magán dokira nincs pénzem sem edzőre meg ilyesmire.
Így szabad sportolni hogy pikk pakk felugrik a pulzus? Hogyan csináljam? Fokozatosan és majd szépen csökkenni fog? Folyadékot kb 2 litert iszok naponta és egy hete kezdtem számolni a kalóriát . Eddig inaktív életmódot éltem, mindenhová kocsival jártam, egy szó mint száz el tunyultam és lustultam az elmúlt két évben.
Pulzus korábban is magasabb volt mint egy átlagos embernek. Doki idevágta hogy tulsúly miatt, ezért is szeretnék változtatni.kérlek ha segíteni nem tudsz vagy tapasztalatot megosztani, ne rúgj belém egyet. Köszönöm.
Még az lemaradt egyedül nevelem a gyerekeimet, sokat szorongok és befelé fordulok, pl mikor már alszanak. Éjszakánként fent vagyok éjfél-2 ig is akár, pedig álmosnak érzem magam . Hiàba kelek 6kor reggelente akkor sem tudok elaludni.
A te korodban 135-160 az aerob edzés pulzusszáma. Nyilván minél jobban belejössz, annál kevésbé emelkedik majd.
Remélem ha többet mozogsz, aludni is jobban fogsz. Az nagyon fontos!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!