Szerintetek mitől lehet magas a vérnyomásom? (Többi lent)
24 éves férfi vagyok, kb. 172 cm magas és 69 kg.
Mostanában, az elmúlt néhány hónapban rendszeresen mérem a vérnyomásomat reggel és este, illetve időnként napközben is, amikor nem dolgozom. A szisztolés értékem általában 130 és 170 között mozog napközben, míg reggel, közvetlenül ébredés után jellemzően 123/65/58. Este általában 130 és 150 között szokott ingadozni.
Ez az "ingadozás" úgy értendő, hogy 3 mérést végzek 1-2 perces szünetekkel, és ezek az eredmények jönnek ki:
156/87/72
135/85/71
145/72/65.
Voltam háziorvosnál is, ahol a vérnyomásom 145/67/60 volt. Az orvos szerint ez teljesen rendben van. Egy másik alkalommal a sürgősségin is jártam, ahol 165/90/100-at mértek, ezért adtak egy negyed tabletta vérnyomáscsökkentőt. Vérvétel is történt, amely enyhén alacsony káliumszintet mutatott (3,78 mmol/l; a normál érték 3,80-tól kezdődik). Az összbilirubin szintem 20,0 volt, ami a normál 5,1–17,1-es tartomány fölött van és a direkt bilirubin értékem is enyhén emelkedett (7,3; normál: 0–6,8). Minden más eredményem normális volt.
EKG-t is készítettek kétszer, illetve meghallgatták a szívemet: az egyik orvos enyhe szívzörejt hallott, a másik nem. A sürgősségire mellkasi fájdalom és 170/90-es vérnyomás miatt küldtek be.
Van egy gerincgörbületem, amivel gyógytornára járok. Három hónapja leszoktam a dohányzásról, előtte viszont 17-18 éves korom óta rendszeresen cigarettáztam. Az utóbbi néhány évben napi két dobozt is elszívtam.
Szerintetek, hogyan javíthatnék a vérnyomásomon?
Főként természetes megoldások érdekelnek, például olyanok, mint a gyömbér, amelyek segíthetnek stabilizálni a vérnyomásomat.
A válaszokat előre is köszönöm.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!