Szerintetek mitől lehet magas a vérnyomásom? (Többi lent)
24 éves férfi vagyok, kb. 172 cm magas és 69 kg.
Mostanában, az elmúlt néhány hónapban rendszeresen mérem a vérnyomásomat reggel és este, illetve időnként napközben is, amikor nem dolgozom. A szisztolés értékem általában 130 és 170 között mozog napközben, míg reggel, közvetlenül ébredés után jellemzően 123/65/58. Este általában 130 és 150 között szokott ingadozni.
Ez az "ingadozás" úgy értendő, hogy 3 mérést végzek 1-2 perces szünetekkel, és ezek az eredmények jönnek ki:
156/87/72
135/85/71
145/72/65.
Voltam háziorvosnál is, ahol a vérnyomásom 145/67/60 volt. Az orvos szerint ez teljesen rendben van. Egy másik alkalommal a sürgősségin is jártam, ahol 165/90/100-at mértek, ezért adtak egy negyed tabletta vérnyomáscsökkentőt. Vérvétel is történt, amely enyhén alacsony káliumszintet mutatott (3,78 mmol/l; a normál érték 3,80-tól kezdődik). Az összbilirubin szintem 20,0 volt, ami a normál 5,1–17,1-es tartomány fölött van és a direkt bilirubin értékem is enyhén emelkedett (7,3; normál: 0–6,8). Minden más eredményem normális volt.
EKG-t is készítettek kétszer, illetve meghallgatták a szívemet: az egyik orvos enyhe szívzörejt hallott, a másik nem. A sürgősségire mellkasi fájdalom és 170/90-es vérnyomás miatt küldtek be.
Van egy gerincgörbületem, amivel gyógytornára járok. Három hónapja leszoktam a dohányzásról, előtte viszont 17-18 éves korom óta rendszeresen cigarettáztam. Az utóbbi néhány évben napi két dobozt is elszívtam.
Szerintetek, hogyan javíthatnék a vérnyomásomon?
Főként természetes megoldások érdekelnek, például olyanok, mint a gyömbér, amelyek segíthetnek stabilizálni a vérnyomásomat.
A válaszokat előre is köszönöm.
Ez még semmi, kezdeti stádium. Stresszoldás, egészséges ételek-italok.
Sportolóknak 200 felett van alapból, doki mondta.
(ugye a megerőltetéstől, hajszoltságtól)
Hajléktalanok akik az utcán élnek, ilyen 230-akat mérnek, meg se kottyan nekik.
Cigi, pia (napi 6-8 liter asztali bor is akár) és meg se érzik.
1. 200 felett nyugalmi állapotban 200?!
2. De azok hajléktalanok, és a 230 az rengeteg, nem véletlenül halnak meg x időn belül.
Nem halnak meg! A rákot, szívinfarktus, stb. is kihordják lábon, annyira szívósak.
A pia miatt magas nekik (+ sok benne a cukor), meg a hidegtől, de olyan a mentalitásuk hogy xarnak bele!
Ha hirtelen leállak, akkor van baj!
Inniuk kell, mert a gamma alkoholistának az életmentő, ha nem áll le.
Sokan közülük úgy van vele hogy ha meghal, az se baj, persze ez érthető.
Az utca nagyon kemény tud lenni, de ők hozzászoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!