19 éves férfi vagyok. Egyik éjszaka elalvás után nem sokkal (2:00-kor aludtam el, 3:30kor) megébredtem. Arra ébredtem, hogy köhögök, de fémes ízt éreztem a számban. Le llenőriztem többször, és nem vér volt. Megpróbáltam visszaaludni, de nem tudtam. Éreztem, hogy nem vagyok jól, úgy éreztem, hogy valami nincs rendben. Ezután felültem az ágyamra. Leellenőriztem a pulzusom az okosórámon, és viszonylag alacsony volt (70bpm - kb alvás közbeni). Ezután felálltam inni egy pohár vizet. Felálltam, de elkezdett minden elsötétülni, elértem 2 szobával odébb a szüleimig segítségért, és összeestem, elájultam. Utána azonnal magamhoz tértem. Megmértem a vérnyomásom utána rendben volt (90/55 - régebbi mérések is ehhez hasonlók). Vércukorszint probléma nem lehetett, mert akkor nem emlékeztem volna rá. Ez szívroham lehet?
Ez kimaradt - amikor megébredtem nagyon melegem volt, ömlött rólam a víz. Viszont nyomást nem éreztem a mellkasomon egyáltalán.
dec. 25. 00:13
2/23 anonim válasza:
Fú nem tudom, remélem mostmár jobban vagy!
Én orvoshoz mennék a helyedben-persze nem ma este, főleg ha nem most történt.
Nincs ötletem mi lehetett sajnos a 8. os biosszal nem megyek sokra. Szüleid mit javasoltak?
dec. 25. 00:31
3/23 anonim válasza:
Ez nem szivroham, hanem alacsony vernyomas. Erdekes, hogy azt irod, a pulzusod alacsony a vernyomasod normal, pedig pont forditva van
A vernyomasod volt alacsony. Tessek napkozben eleg vizet inni, ne sok energiaitalt, es minden nap futni vagy biciklizni (nem egesz nap ulni a gep elott).
dec. 25. 01:26
4/23 anonim válasza:
Szerintem is alacsony a vérnyomásod. Ahogy a 3-as írta, igyál több folyadékot, sok mozgás.
19 évesen szívrohamnak nagyon kicsi az esélye, egyenlő a nullával. Gondolom szivbetegseged nincs, szóval ne aggódj ilyeneken.:)
A fémes íz lehet amúgy gyomorsavtól is.
dec. 25. 08:56
5/23 A kérdező kommentje:
Aznap még megittam kb 1l vörösbort is. Addigra kiment már, mert napközben kb. 16 óra körül ittam. Ez közrejátszhatott?
dec. 25. 11:31
6/23 A kérdező kommentje:
És elalvás előtt 2 sört.
dec. 25. 11:52
7/23 anonim válasza:
De még mennyire! Úristen, mért csinálsz ilyet? Fél napon belül 2 liter alkoholos ital? Elindultál az alkoholizmus útján? 19 évesen? Mért van erre szükséged? Az alkohol sejtméreg. Nem hagy büntetlenül!
dec. 25. 12:02
8/23 anonim válasza:
Egyetértek a 7-es válaszadóval...
dec. 25. 14:23
9/23 anonim válasza:
Találtam neked egy alkoholszint-kalkulátort, beírtam, hogy 2 liter 10%-os alkoholos ital (nagyjából, a pontos fajták ismerete nélkül a bor és a sör átlaga), erre kijött 3,36 ezrelék véralkohol, és 2,5-től már alkoholmérgezés. Hatásai aluszékonyság, pulzus- és légzésszám csökken, kettős látás és emlékezetvesztés, szóval csináltál magadnak egy masszív kis alkoholmérgezést. [link]
dec. 25. 23:10
10/23 A kérdező kommentje:
#9 nem számoltad bele az eltelt időt, a közben elfogyasztott kaját. A komolyabb alkoholmérgezés pedig 3.5 ezrelék fölött jelentkezik leginkább. Nem történt alkoholmérgezés, nem éreztem az alkohol hatását elalváskor, az nem így néz ki. Többször ittam már többet is, és probléma nélkül aludtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!