Sportolás közben nagyon felmegy a pulzusom. Ugye ettől nem kaphatok szívrohamot?
Egyszerű, egyáltalán nem megterhelő sportolás közben is nagyon fel tud menni a pulzusom. Nemrég 6,5-ös sebességgel sétáltam a futópadon, megnéztem a pulzusomat és 195 volt. Én meg ebből semmit nem éreztem, még csak nem is kellett gyorsabban vennem a levegőt.
Nyugalomban is nagyon fel tud menni. Alapból ha nem stresszelek, akkor olyan 70-80 körül van, de ha már van valami, akkor 120-130-ra is simán felmegy.
Voltam kardiológusnál, aki nem írt gyógyszert, hanem azt mondta, hogy kardiózzak minden nap 30 percet. Na de bennem felmerült az a kérdés, hogy ha ennyire fel tud menni sportolás közben a pulzusom (egyszer mértem már 216-ot is, bár ez nem tudom mennyire valós), akkor nem ártok vele a szívemnek?
Érdekes módon én ebből, hogy ilyen magas a pulzusom, semmit nem érzek, csak a mérések alapján látom.
Többféle eszközzel is mértem már, úgyhogy nem az eszközzel van baj.
Szerintem neked már csak egészségügyi szempontokból is indokolt, hogy vegyél egy pulzuspántot és mérd egy darabig azzal!
A 216 képtelenség, de szerintem a 195 is. Nekem pl. BSI futóeseményeken a verseny végén volt a max 178. Pedig nem vagyok edzett és akkor hajtottam is...
9
Ahhoz képest, hogy ajánlott maximum, én a közelébe se tudok jutni. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!