Miért szedünk gyógyszereket, ha a legtöbb alapbetegség meggyógyul magától?
1 A gyógyszeripar is biznisz. Tehat ott is a penz az úr.
2 Nem minden betegség gyógyul meg magától.
Hát én csak arra gondolok, hogy pl. ha télen meg vagyok fázva (köhögés, torokfájás, stb.) szedhetek rá akarmit, vény kötelest vagy vény nélkülit, ugyanúgy végigfut rajtam a betegség, mint amikor semmit nem szedek. Már tudom az egyes fázisait, meg hogy nálam kb két hét alatt múlik el, csinálhatok meg szedhetek én bármit.
Ugyanez pl. az ajakherpesz, nálam a kenőcs még inkább lassítja a gyógyulást, mintha hagynám magatól, úgyis tudom, hogy kb. másfél hét a gyógyulás.
Vagy most be volt gyulladva a kézfejem, az is elmúlt magàtól.
Én értem a kérdést, és azért, mert 'mielőbb vissza kell menni dolgozni'. Ezen régen én is fel voltam háborodva, hogy egy sima lázas megfázásra miért írnak fel nekem legalább 3 gyógyszert, mikor csak otthon kell döglenem pár napig és túl is vagyok rajta minden gyógyszer meg f.szom nélkül.
Ma már öregebb vagyok, most már kell néha az antibiotikum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!