Mi az hogy "alapbetegség"?
Szinte csak ezen az oldalon hallottam ezt a kifejezést,amikor az illető magyarázza,hogy neki ezért meg azért nem sikerül valami mert neki van egy "alapbetegsége". Akárhányszor rákérdeztem sose kaptam rá választ
Ez mi ez?
Ami mindig megvan folyamatosan kezelni kell pl cukorbetegseg vagy allergia stb
Vagy hol elöjön hol nem de ezzel kell élnie.
Értem de az nem, hogy miért titkolják ha rákérdez az ember?
Többször kerdeztem ra itt és sose akartak ra válaszolni
Mert magànügy. Es nem olyan altalanos mint mondjuk az hogy vki szemüveges vagy nem.
Ki irnà azt le hogy ö a pikkelysömörös pl?
Ennyi erövel kirakhatnà akkor nick névnek is.
Ez egy bélyeg az emberen.
Igazából nem egzakt fogalom. Egy másik betegség kapcsán szokták alapbetegségnek a már a fertőzéskor meglévő, állandó, vagy hosszú lefolyású betegséget.
Tehát pl. ha én elkapnék valami vírust, és mellette magas a vérnyomásom, akkor a magas vérnyomás az alapbetegségem. Mert az hosszú ideig tart, és már megvan, amikor az "új" fertőzést megkapom.
Az én értelmezésemben: születéstől kezdve meglévő betegség.
"Többször kerdeztem ra itt és sose akartak ra válaszolni": miért, tudnál segíteni kigyógyulni belőle? Amellett, hogy személyes adat, azért, hogy csak hogy "Hűha, ilyen is van?", azaz hogy menjen a csodálkozás-party, nincs értelme megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!