Sok idősebb nő lábfejének oldalán miért van csontos duzzanat? Jó valamire?
Strandon láttam. Mellettünk volt több 40 feletti idősebb nő és feltűnt. Fiatalabb 20-30 évesek lábán nem láttam ilyet és férfiakén sem.
Szerintem nem néz ki jól.
Rákerestem. Igen. Akkor legyen bütyök.
Ezt hogy kell csinálni? Elég hülye divat szerintem.
Ez nem divat, hanem el van deformálódva a csontjuk. Meg kellene műteni.
Rohadt fájdalmas egy ilyen műtét, hosszú a gyógyulási idő és utána nagy heg marad a helyén. Én csak az egyik bütykömet műtettem meg.
Fiatalokon is van ilyen, csak nem mindnél. Na meg nem hirtelen lesz ilyen brutál duzzadt, gumó szerű alakja. Fokozatosan deformálódik el.
Kialakulásának okai : "A lábboltozat süllyedése (lúdtalp) az alapja a további deformációknak.
Helytelen lábbeli (körömcipő) nagy mértékben járul hozzá a nagylábujj alappercének károsodásához, a gyakori túlterhelés vezet az ízület sérüléséhez.
Genetikai tényezők is szerepet játszanak, laza kötőszövetek, ízületi gyulladásra való hajlam generációkon keresztül átadódik.
A nagylábujj alapízülete baleset következtében vagy lassan kialakuló porckopás miatt sérül, ennek nyomán alakul ki a bütyök.
Az életkor előrehaladtával összeadódnak a tényezők: körömcipő hosszú távú viselete, állómunka, kötőszöveti lazulás hormonális okok miatt, túlsúly kialakulása."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!