Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezt tényleg megteheti az anyám?

Ezt tényleg megteheti az anyám?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok , és teherbe estem. 1 hete tudtam meg, azóta az anyám nem is hajlandó beszélni velem. Ellenben kijelentette hogy ha nem vetem el a babát akkor kirak otthonról, és örökbe ad valami nagynénémhez aki fél országgal odébb lakik... Viszont én nagyon nem szeretném megölni a babámat, a barátom is megtartaná. Az ő szülei viszont anyagi gondok miatt nem tudnának eltartani engem és a babát is. A párom 17, tehát egyikünk sem tudna normális an dolgozni, meg tanulunk. De biztos vagyok benne hogy nem vetem el! Szerintetek tényleg megteheti hogy kidobjon otthonról és odaköltöztessen a nagynénémhez? Egyébként ő sem szívesen fogadna , viszont anyám elég akaratos és végül belement

2024. jún. 26. 10:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%

Tulajdonkeppen meg. Sajnos vagy nem sajnos.

Nem akar vallalni meg egy gyereket, ez ertheto. Gondold at. 17 eves vagy, vegzettseg, jovedelem nelkul.

Gyereknek gyerek? Nem akarod ezt a szerencsetlen jovot se magadnak se a gyereknek.

2024. jún. 26. 10:28
 2/14 A kérdező kommentje:
Azt még kihagytam hogy anyám , elmondása szerint semmilyen szinten nem támogat anyagilag. Ezt jogilag megteheti? És egyébként azért nem akarok elvetni a babát mert nemrég voltam nőgyógyásznál egyéb gondok miatt , viszont ott megállapította nekem valószínűleg nem lehet , vagy nagyon nehezen lesz gyerekem. És köztudott hogy vetélés után alapból is elofordul hogy nem tud teherbeesni már valaki, de nekem amúgy is nehéz lenne az orvos szerint. Ezért is nagyon nagy csoda hogy most mégis terhes vagyok és nem akarom elvetni, félek hogy többé nem lennék terhes. És inkább most legyen gyerekem mint soha többé. Az anyám viszont ez nem érti meg és hallani sem akar róla. Sőt fojton azt vágja a fejemhez hogy tuti nem véletlenül volt, hogy direkt nem védekeztünk stb , miközben kiszakadt a gumi és későn vettük észre, és ezt neki is ezerszer elmondtam...
2024. jún. 26. 10:28
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

Ja, latszik hogy nehezen lehet gyereked, egyszer kiszakadt a gumi es teherbe is estel.

Te ezt komolyan gondolod? Nem tudom milyen orvos ez, de egy kokler az biztos.

Gondold at.

2 gyermekem van, tudom mivel jar. Rohadt nehez meg ugy is testileg-lelkileg neha, hogy itt a ferjem, stabil anyagi hatterrel rendelkezunk; nem kell azon gondolkozni, hogy most kajat veszek magamnak vagy tapszert a gyereknek. Vagy ha egy honapban 2x betegek, akkor a gyogyszert fizessem ki vagy magamnak vegyek uj cipot, mert lyukas a regi. Most hagytam ott a gyogyszertarban ebben a honapban 80 ezer forintot, csak gyogyszerekre! Oke, 2 gyerek, de akkor ez egy gyerekre 40.

Es ez csak egy pelda a sok kozul.

2024. jún. 26. 10:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem teheti meg. 18 éves korodig köteles lakhatást biztosítani, UTÁNA viszont simán kidobhat.

Ja, és mivel nincs munkátok a pasidnak sem, neked sem, a gyereket természetesen nem nevelhetitek, és arra nem is kötelezhető anyád vagy az övé, hogy ő legyen a gyerek gyámja.

2024. jún. 26. 10:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ez úgy néz majd ki a gyakorlatban, hogy megszülöd a cuki babát, és megy állami gondozásba, mivel neked hiszen nincs lakásod, vagyonod, munkád nem adják ki.

Ha a szülők vállalják, oké, ha nem (anyád nyilván nem fogja, megértem őt), akkor a gyerek marad a kórházban és megy otthonba.

2024. jún. 26. 10:38
 6/14 anonim ***** válasza:
78%
Elkezdődött a szünet...
2024. jún. 26. 10:38
 7/14 A kérdező kommentje:

Értem, nincs munkám , a szülők nem tartanak el. De a nagynénémnél élnék .... szóval ő eltartana , talán mégis oda kéne mennem akkor. De a barátommal esélytelen lenne találkozni, pedig ő is szeretne a gyereket .

Nem tudok mit tegyek . Esetleg lehetne magamat nagykorusítani? Így dolgozhatnak nem?

2024. jún. 26. 11:55
 8/14 anonim ***** válasza:
Fordulj a családsegítőhöz/gyámhivatalhoz, és érdeklődd meg, hogy milyen lehetősegeid vannak.
2024. jún. 26. 12:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Es megis hogyan akarsz dolgozni? Terhesen nem vesznek fel. Utana leghamarabb a baba 6 honapos korban mehet bolcsibe, HA talalsz egy olyat,ami beveszi. Mert sok bolcsi nem vallal gyakorlatilag egy ekkora babat.

Vetesd el vagy add orokbe. Te dolgod, de nagyon nem ugy allnak a dolgok, hogy te ezt a gyereket most vallalni tudnad, ami tok ertheto. 17 evesen senkinek nem kene meg gyereket vallalnia.

2024. jún. 26. 12:04
 10/14 A kérdező kommentje:
Szerintetek az lehetséges lenne hogy állami gondozasba raknam és 1-2 év múlva kiveszem ha addigra remélhetőleg el tudnék költözni ? Ezt csinálhatom?
2024. jún. 26. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!