Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyám megteheti hogy nem ad...

Anyám megteheti hogy nem ad gyerektartást?

Figyelt kérdés

Dec 7.én lezajlott a gyámügyi tárgyalás,kiemeltek anyámtól mert bántalmazott,nagymamámhoz kerültem.

Nem rég, dec 19.én tudtam átcuccolni nagyjából mert eddig iskola volt.

Ma anyám elkezdett fenyegetőzni hogy ő nem fogja adni a gyerektartást,ennyi volt az indoka hogy ő nem bízik mamámban és ugye a gondviselőmnek kell adni(mamám egyébként nekem nyit egy alszámlát és azon csak az én pénzem lesz). Egyébként szerintem csak a pasijának akarja adni de ez mellékes.

Ugye ezt szerintem se teheti meg ilyen indokkal? Még az anyagiakról nincs határozat de most picit megijedtem.

2020. dec. 22. 10:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem teheti meg.A gyerektartas kötelező.
2020. dec. 22. 10:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a hatarozatban benne lesz, hogy fizetnie kell, birosagi uton tud a nagymamad vegrehajtast kerni. Ilyen esetben keressetek fel egy ugyvedet vagy birosagi panasznapon segitenek. A varosotokban levo jarasbirosagon erdeklodjetek.
2020. dec. 22. 10:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem ad gyerektartást,akkor annak következményei is lesznek neki.

A mamád nyugodtan intézkedhet.

2020. dec. 22. 11:00
 4/12 anonim ***** válasza:
99%
A gyerektartás nem fizetése bűncselekmény, fel kell jelenteni és letiltatni a fizetéséből
2020. dec. 22. 11:05
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Bíróságra tudjátok vinni az ügyet. Nálunk is ez volt, csak apám nem fizetett. A bíróságon azzal az indokkal állt elő, hogy "méltatlan vagyok a gyerektartásra". A bíró feltett neki kérdéseket és a válaszai alapján úgy ítélte meg, hogy nem volt helytálló a vádja, második körre behívtak volna tanúskodni de apám kirázta a pnájából a homokot és visszaszívta a vádjait, úgyhogy levonták tőle a gyerektartás elmaradásokat, átutalták nekünk és a per költséget is ráverték. Saját magával cseszett ki, de sajnos ilyen, amikor valaki gyerektartás nemfizetésével akar bosszút állni.
2020. dec. 22. 11:28
 6/12 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem adja, akkor majd a birosag kotelezi ra!
2020. dec. 22. 11:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Birosag majd kotelezi.

Vagy levonjak vagy napi 5000 forintjaval leuli vagy lekozmunkazza.

2020. dec. 22. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:
59%
Nem, ilyen nincs. Ennyi erővel a szomszédtól is követelhet gyerektartást. Gyerektartást az fizet aki a gyerek apja/anyja.
2020. dec. 22. 11:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy.. Ez is te vagy?

Amúgy nem teheti meg. Előszedik érte..

2020. dec. 22. 12:14
 10/12 A kérdező kommentje:
Ja,én vagyok. Apám egyenlőre normális,anyàm az aki kezd nem normális lenni sajnos...
2020. dec. 22. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!