Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Anyám akaratom ellenére...

Anyám akaratom ellenére megteheti? 17/l

Figyelt kérdés

17 éves vagyok. Most dontott ugy anya, hogy elkoltozik jo messzire es ferjhez megy uj eletet kezdeni kozben a testveremtol is elszakit. Beakar tenni egy kollegiumban amit en egyaltalan nem akarok, hiszen mamamnal sokkal jobb lenne hiszen apaeknal meg nem fernek el. Viszont azt mondta, hogy o oda rak be engem ahova akar errol nem donthetek semmit.

Viszont ha ezzel az uggyel birosagra mennek szerintetek mi tortenne? Vagy egyaltalan kenyszerithet ilyen dologra, mikozben mar 1 ev es 18 leszek?

2021. ápr. 16. 10:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mamád mit szólna hozzá? Ha benne lenne, lakhatsz nála.
2021. ápr. 16. 10:43
 2/15 anonim válasza:
73%
Nem, nem kényszeríthet.
2021. ápr. 16. 10:43
 3/15 anonim ***** válasza:
24%

Ő dönt feletted amíg nem vagy 18, szóval megteheti, hogy beírat kollégiumba.

9 évig voltam kolis, még 14 évesen kerültem oda, mert nagyon messze volt a középsuli. Hidd el, hogy jó tud az is lenni, nem kell félni.

Amúgy meg, ha nagyon nem akarsz oda menni, akkor beírat, te mész koliba és kirugattatod magad. Ilyen egyszerű.

2021. ápr. 16. 10:46
 4/15 A kérdező kommentje:
Mamám nagyon haragszik anyára, tehát természetesen ő ajánlotta fel, hogy legyek nála! Mivel Ápolónak tanulók és beteggondozást így még ebben is tudnék neki segiteni!
2021. ápr. 16. 10:47
 5/15 A kérdező kommentje:
#3 Csak koleszba velemenyem szerint ugy jo menni, hogy te valasztod. Sajnos ezt anya mind-mind bosszubol csinalja a sajaz gyerekkora miatt. És még Bipolaris zavarral is kuzd, tehat a meglatasai nem minden szempontbol esszeruek!
2021. ápr. 16. 10:49
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
aha, és hol leszel hétvégén, szünetben?
2021. ápr. 16. 10:49
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Ez esetben meg fogja engedni a bíróság/gyámügy. Ha anyád nagyon fafejű, nem nagyon úszod meg a hivatalos utat.
2021. ápr. 16. 10:50
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
Lehet, jobban jársz, ha te kezdeményezed az elhelyezést a nagyidnál.
2021. ápr. 16. 10:51
 9/15 kovpet ***** válasza:
95%
Egy év alatt nem hiszem, hogy bármilyen jogi procedúra véget érne, akkor meg már felesleges az egész, hiszen a kérdező nagykorú lesz.
2021. ápr. 16. 10:54
 10/15 anonim ***** válasza:
84%
Pont ezért lehetne gyorsított eljárás.
2021. ápr. 16. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!