Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Magas pulzusra vállfájás....

Magas pulzusra vállfájás. Több orvos szerint se angina, már a kardiológusnak azt hazudtam, hogy a mellkasom fáj, közben a vállam és néha a hátam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Konkrétan pulzusra fáj és tudom, hogy nincs minden rendben.

Veletek volt ilyen?

2023. okt. 1. 14:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Szia! Készült labor és EKG? Sajnos az acut coronariasyndromák között van, amely ilyen panaszokat okoz…
2023. okt. 6. 00:41
 12/24 A kérdező kommentje:

Konkrétan MINDENHOL hallani, hogy a vállfájás angina lehet és NEM FELTÉTLEN fáj a mellkas. De akkor az orvosok miért ráznak le?

Labor alatt konkrétan szívizomkárosodási cuccokra gondolsz (troponin, ugye)? Az nem készült.

Nyugalmi EKG számos készült.

Terheléses 1, de ott nem mentek el odáig, hogy előjöjjön a vállfájás.

Lényegében mindig van a tünet magas pulzusra. A héten is futottam és az intervalloknál az egyik esetben határozottan, a másik esetben gyengébben volt.

De BSI-eseményeken szokott lenni pár perc, amikor kvázi leszakad a karom.

2023. okt. 6. 08:20
 13/24 anonim ***** válasza:
Igen, kiemelten a troponin, CK-MB, myoglobin, d-dimer, CRP, PCT, proN-BNP, vizeletvizsg., EKG ISMÉTLÉSE esetleges negativitás és továbbra is fennálló panaszok esetén 6 óra múlva…ha nem így történt, az hiba.
2023. okt. 7. 10:05
 14/24 A kérdező kommentje:

Úgy történt kb, hogy doktornő, terhelésre magas pulzuson (de egyértelműen a magas pulzuson) gyanúsan fáj a vállam, a kezdetektől a szívemre gyanakszom.

Ő: Ez nem szív, a szíve maga szerint ott van? (????)

Kardiológusnál (ott a mellkast is mondtam, de ritkán az is fáj, hát pláne): szerinte ez nem szív.

Most ezzel mit lehet kezdeni?

Sportolok tovább, úgyis gyors halál, ha bekövetkezik. Koleszterines vagyok és lassan 35, ami felett a sportolói szívhalálok oka egyébként is a koszorúérgondok.

2023. okt. 7. 10:10
 15/24 anonim ***** válasza:
Ezek hülyék. Szerintem menj be egy sürgősségire.
2023. okt. 7. 10:16
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Ne kend másokra a felelősséget! Te nem vagy hajlandó háziorvoshoz menni, pedig a leggyorsabban hozzá tudnál bejutni és ha ő csináltat labort, kizárja a mozgásszervi eredetet és beutal belgyógyászhoz vagy kardiológiára, helyből több figyelmet kapnál. Ha pedig biztos vagy abban, hogy a szíveddel van baj (és nem sima hipochondria vagy pánikbetegség áll a háttérben), akkor nem kellene olyan dolgokat csinálni, amiktől rosszul vagy...
2023. okt. 7. 10:16
 17/24 A kérdező kommentje:

Mi ez a háziorvosmánia az oldalon??

Ha a munkáltató ad biztosítást helyre, ahol van belgyógyász, aki beutalhat, az nem elég?

Mi köze lenne ennek a mozgászervhez? Pánikbetegséghez?

Már huszonévesen is fájt 160-as pulzusra, mindegy milyen sport, de futással lehet a legkönnyebben elérni, a többivel nehéz.

2023. okt. 7. 10:32
 18/24 A kérdező kommentje:

Az állami Magyarországon nem túlzottan vizsgál ki, pluzs sok az elavult orvos.

Majd egy olyanra bízom magam, aki barna felköhögött váladékra azt mondja, hogy nem létezik és írkálja a random antibiókat az illetőnek, de nem gyanakszik tüdőgyulladásra (az volt!!)

Aki üvölt egy gyereket kilátásba helyező 22 évessel, amiért az bárányhimlőoltást akar

Aki kamillás inhalálást ajánl

Aki többezer mg C vitamint ajánl naponta

Aki nyelőcsőfekélyt olvas ki leletből (tévesen) és nem küldi tovább a pácienst szakorvoshoz

Persze

2023. okt. 7. 10:35
 19/24 A kérdező kommentje:

Míg a magánban segítettek diétákkal, életmódi tippekkel, tápl kiegészítőkkel

Pl familiáris koleszterinre

Alacsony D vit vagy szívbillentyű betegség ki se derült volna államiban Magyarországon

2023. okt. 7. 10:37
 20/24 A kérdező kommentje:
Na a napokban pl lépcsőzésre fájt. Kicsit se gyanús.
2023. okt. 25. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!