Sport közbeni vállfájás csak angina lehet, vagy más is?
Évekre nyúlik vissza a panaszom...
Néha eljárogattam futni és akkor időnként éreztem a vállamat, majd elmúlt. Betudtam annak, hogy hirtelen nagyon megterhelem magam esetleg.
Idén olyan edzésmódszerrel futok, amivel szinte esélytelen a túlzott terhelés. Plusz rendszeresen futok. A vállfájás ritkábban jelentkezik.
Viszont legutóbb 10 kilométeres versenyen, ahol hajtottam magam, a táv második felében állandósult és elég erős volt. A jobb vállban. Ott szokott gyakrabban.
Nem izomfájdalom jellegű, hanem tényleg olyasmi, mintha sugározna oda valami.
Félek megemlíteni az orvosnak...
Magas koleszterinnel élek amúgy, 7 körüli, az LDL 4 feletti, valahol 4-4,5 között. Egyelőre nem kapok rá gyógyszert.
A fájdalom anginán kívül lehet más is?
A vállízület nagyon összetett testrész, számtalan oka lehet az ott érzett fájdalomnak a gyulladástól a rossz testtartáson keresztül az ízületi kopásig.
Amúgy miért félsz megemlíteni az orvosnak, mi rossz történhet, meggyógyítja?
Az a tapasztalatom, hogy nem gyógyítanak.
Nem izomfájdalomnak tűnik, hanem tipikusan a sugárzó fajta.
Sajnos két lapocka között is van, ritkán, főleg tavaly ősszel volt sportoláskor, talán az oltás, talán egy enyhe tünetes COVID miatt.
Úgy se, hogy hátba is szokott sugározni (ritkábban)?
Illetve reflux miatt rendszeres a gyomorszáj szorító érzése, nem lehet, hogy egy része angina mégiscsak?
Szoktak lenni mozgásszervi fájdalmaim, de azok nem olyanok, mint amelyek a vállamban vannak olykor meg volt a versenyen..
Nemsokára kérek időpontot, de az igazságtól még jobban félek.
Igazából tudásom alapján 99%, hogy angina. Ráadásul nálunk nőknél pont az a veszélye, hogy mellkasi fájdalom sokszor nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!