Sport közbeni vállfájás csak angina lehet, vagy más is?
Évekre nyúlik vissza a panaszom...
Néha eljárogattam futni és akkor időnként éreztem a vállamat, majd elmúlt. Betudtam annak, hogy hirtelen nagyon megterhelem magam esetleg.
Idén olyan edzésmódszerrel futok, amivel szinte esélytelen a túlzott terhelés. Plusz rendszeresen futok. A vállfájás ritkábban jelentkezik.
Viszont legutóbb 10 kilométeres versenyen, ahol hajtottam magam, a táv második felében állandósult és elég erős volt. A jobb vállban. Ott szokott gyakrabban.
Nem izomfájdalom jellegű, hanem tényleg olyasmi, mintha sugározna oda valami.
Félek megemlíteni az orvosnak...
Magas koleszterinnel élek amúgy, 7 körüli, az LDL 4 feletti, valahol 4-4,5 között. Egyelőre nem kapok rá gyógyszert.
A fájdalom anginán kívül lehet más is?
Na pontosan ez szokott lenni kb egy bizonyos pulzus felett és volt erősen a versenyen.
Neked végül mi derült ki?
Akkor neked más.
Nekem a vállam szakadt le, ami tipikus női infarktus, vagy infarktust megelőző tünet.
Pláne erős futásnál és lassan benne vagyok abban a korban, amikor sport közben a szívizom oxigénhiánya okoz gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!