Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan akadhatok le a függőség...

Hogyan akadhatok le a függőségeimről?

Figyelt kérdés

Nem sportolok illetve nem mozgok kültéren.

Gépezek, filmezek, telefonozok, rendkívül sok zenét hallgatok, de van, hogy többször egymásután ugyanazt, bassboosted agyba szóló mély basszusa rabul ejt.

Online kapcsolatok vannak, van valós is, de az valamennyivel kevesebb...

A fenti elektronikus eszközök általi függőséget akarom valahogy elkezdeni leküzdeni, mert már a tanulmányi eredményeimre is jelentősen kihatott. Tanulni kellett volna sokat, de elvette az időt a gép és a telefon, zene. Hogyan akadhatnék le ezekről, hogyha nem akarok utána ürességet (esetleg elvonási tüneteket) érezni utána, és hogyan szeressem meg bármelyik leckét, ha azt hosszasan kell tanulni és nem száll könnyen a fejbe?

Szokták mondani, hogy döntés kérdése, de ekkor mindig csak holnap kezdem el, illetve ha napirendet írok, 3 nap után már nem tartom be. Ki vagyok készülve.

Ezek mellett a szerelemre is éhes vagyok, ezért tízszer nagyobb szívás az egyetem is, és ezért kezdtem el online is ismerkedni (de arra rákényszerültem, hogy felhagyjak).

Mi lenne a megoldás?

2023. jún. 20. 19:43
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus és/vagy pszichiáter segítségét kérd: viselkedési problémád van (ami lehet betegség miatti, de lehet neurodivergencia miatti is). Az már tök szuper, hogy beismerted és felismerted, hogy problémád van. Az emberek elsöprő többsége még ide sem jut el. Kérd szakember segítségét.

Nem feltétlen vagy függő. Szorongás, depresszió, egyéb valós problémák tünete is lehet az, hogy ezekbe a tevékenységekbe menekülsz úgy, hogy nem is tudsz róla. Az is lehet, hogy ADHD-s vagy és folyamatos stimulációra van szüksége az agyadnak.

Nem ciki szakemberhez fordulni. Tudnak segíteni viselkedésterápiával és/vagy gyógyszerrel. (Az utóbbi nem gyengeség jele. Vannak problémák, amiken a kémia segít)

Azért nem írok semmilyen tanácsot mit kéne tenned ezen kívül, mivel írtad, hogy írtál már napirendet, de 3 nap után nem követed. A hajlandóság megvan benned, de valami visszatart. Azt a valamit pedig szakember tudja neked megmondani.

2023. jún. 20. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!