Mit csináljak magammal? Van erre megoldás?
lényegében anorexiás vagyok is 180cm 60kg vagyok. Gyűlőlöm magam emiatt.
most már 2napja semmit nem ettem is ezt csak az egyik barátnőm tudja, de phihológushoz (bocs nem tudom hogyan kell írni) nem tudok menni , mert a szüleim nem értenék meg. Lényegében túl sok rossz történt is ezért is alakult ki.
Mi az hogy nem értenék meg? Nem látják hogy lassan csontvékony vagy, és ez egyre rosszabb?
Egy valamit megtapasztaltam kamaszkoromban... Lehet hogy a szülőkkel minden bajod van (és ez így normális), de ha baj van ott állnak melletted. Volt hogy nem mertem elmondani dolgokat, rettegtem hogy mit fognak szólni. És nagyon meglepett a reakciójuk. Te sem tudhatod hogy valójában hogyan fognak a problémához állni.
Ha keg neadjisten ténylegesen nem segítenek akkor a suliban fordulj orvoshoz vagy ofőhöz, mert az orvosi ellátás megtagadása büntetőjogi kategória: elhanyagolás, veszélyeztetés, amit NEM TEHETNEK MEG VELED.
Ezt hívják anorexiának, testképzavar, másképp látja magát a tükörben, mint a valóság. De te közben tisztában vagy vele, hogy nem az a valóság és érted, hogy nincsen rendben, tehát könnyebb lesz a kigyógyulás. A lelki okok megoldásához pszichológus kell.
"Anyu, azt hiszem, anorexiás vagyok, már 3 napja nem eszem, menjünk el a háziorvoshoz, hogy ajánljon nekem pszichiátert." Vagy a háziorvos kihagyásával csak simán "Hívd fel a pszichiátriai gondozót és kérjél nekem időpontot."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!