Koplalástól mennyit kéne fogyni?
3 hete elkezdtem fogyókúrázni, semmi nem ment le. Időközben megbetegedtem, és most egy falatot sem bírok enni 3 napja. Kíváncsiságból ráálltam a mérlegre, és ugyanannyi vagyok mint mikor fogyókúrázni kezdtem.
Tehát napi 1200 kalóriát fogyasztottam, illetve mozogtam. Most, hogy napi kb 300-at bírok (hétvégére remélem már jól leszek) továbbra sem ment le egy deka sem. Ez mennyire normális? Nem koplalással szeretnék fogyni, csupán az érdekelne, hogy miért nem ment le 2-3 kg. Normál testsúlyú emberekről is lejön ennyi, pláne hogy már ezelőtt is visszafogtam magamat, semmi cukor, liszt, kenyér, az adagokat is lemértem, kalóriabázist vezettem, nem hagytam ki belőle semmit.
120 kiló vagyok, 170 cm.
Majd beindul. Évekbe telhet, ha az evés miatt híztál.
Teljes kivizsgálás: pajzsmirigy, hormon stb. Előbb a hízás okát vizsgáltasd ki.
1# Nem az evés miatt. Szedtem 2 évig gyógyszereket, ez idő alatt felszaladt, majd abbahagytam a szedésüket, és fogyókúrába kezdtem. 2 éve abbahagytam, biztosan kiürült már. Arra gondolok, hogy olyan mellékhatása lehetett, ami még mindig tart.
Csak nem akarom úgy érezni, hogy rosszul gondolom, mielőtt elmegyek maszekra.
Menj el orvoshoz és nézesd meg magad. Bár beteg vagy szóval az bekavar, de hogy ha tényleg 1200 kalórián éltél 3 hétig (ami nagyon nem egészséges amúgy, az egy 12 éves gyereknek a kalória szükséglete) és tényleg egy deka nem ment le rólad, akkor ott valami nem stimm. Minimum a víznek ki kellett volna futnia, ami 2-3 kiló megvan.
Nő vagy? Ha igen, akkor a menzeszed nem zavar be esetleg? Annak környékén simán visszatart 2-3 kiló vizet a test.
Mindenesetre doki.
Gondolkozz el azon, hogy nem vagy-e általánosságban majdnem mindig:
fáradt, nem hullik-e a hajad, nem száraz-e a bőröd, nem tapasztalsz-e memória zavart, levertséget, ködös agyat stb
Ha ezekből van, ami igen akkor azt is mond a dokinak.
Sok sikert!
Megiszol naponta 2-3 liter vizet? Az nagyon fontos lenne. Naponta ötször kell étkezni. Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora. Rostok, fehérjék stb. Nem akarok neked tanácsokat adni, mert egyáltalán nem értek hozzá, de ha gondolod, akkor menj el egy vérvételre, kivizsgálásra, mert lehetséges, hogy egészségügyi probléma áll a háttérben, amiről nem is tudsz. Keress fel egy táplálkozási szakértőt, aki összeállít neked egy étrendet.
Sok sikert kívánok hozzá és büszke lehetsz magadra, hogy elkezdted a fogyókúrát, de ne ész nélkül csináld, hanem kérj segítséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!