Egy egészséges embernél lehetnek kóros pajzsmirigy értékek?
Figyelt kérdés
Túlműködést mutatott ki a vérvétel egy egészséges hozzátartozómnál. Előtte kapott oltást, és sok jódtartalmú ételt is evett. Lehet, hogy ez befolyásolta az értékeket, és ha mondjuk 2 hét múlva újra megcsináltatná, már teljesen más lenne?2022. szept. 5. 12:19
22/28 anonim válasza:
Attól még, hogy nincs tünete, nem jelenti azt, hogy automatikusan egészséges is. Lehet, hogy azért nincs még, mert kezdődő problémája van. Mostantól figyelni kell rendszeresen. Ahogy előttem is írták, lehet belőle alulműködés is akár. A leggyakoribb pajzsmirigy betegség a Hashimoto alulműködés tipikusan túlműködéses bevezető szakasszal indul
23/28 A kérdező kommentje:
Hát, gondoltam, hogy nem itt fog megoldodni, igazabol nem is tudom, mire szamitok. Most irtam tobb forumra es ugy latom, ahany ember, annyi variacio van a betegsegre. Van, akinek sulyos volt és úgy is meggyogyult gyogyszer nélkül, van, akinek gyogyszerrel sem gyogyul,de írtak páran és mindenki teljesen mást írt. :(
Mi meg még azt sem tudjuk, autoimmun-e vagy valami más okozza.
2022. szept. 5. 15:25
24/28 anonim válasza:
"De így meg az orvoshoz jaras is trauma lesz neki." Mert mi a trauma az orvoshoz járásban? Úgy látom baromi sokan nincsenek tisztában a szó jelentésével.. Maximum egy súlyos autistának lehet trauma dokihoz menni.
25/28 A kérdező kommentje:
Engem például állandóan szurkáltak vashiány miatt és tapogatták a pajzsmirigyemet, mert állítólag meg volt duzzadva (de nekem mindig jók voltak az értékeim). És sokszor volt gennyes mandulagyulladásom, húsz éves koromra kb 30x. Az alacsony vasam miatt sose műtöttek. 25 éves korom körül egyszer csak beállt a vasam normálisra és mandulagyulladásom se lett soha többe (35 éves vagyok). Engem nagyon megviselt az orvoshoz járás és értéktelenebbnek éreztem magam, mert "beteg" vagyok. Nem szeretném, hogy ő ezt átélje. Persze valamennyire át fogja,mert mostantól úgyis folyamatos kontroll alatt lesz.
2022. szept. 5. 16:16
26/28 anonim válasza:
Ez maximum kellemetlenség, de nem trauma.
27/28 A kérdező kommentje:
Igyekszünk normális orvost találni neki. (Nekem mindig elmondták, hogy életükben nem láttak ilyen ronda mandulát es pocsék vérképet, szóval ez is rátett).
2022. szept. 5. 16:43
28/28 anonim válasza:
Persze, itt most nem tudjuk kitalálni, hogy mi a baja, meg gondolom kell hozzá jó pár vizsgálat is.
Az sem mindegy, hogy gyerekről, terhes nőről,idősről van-e szó, annyi minden hatással van a pajzsmirigyre.
Aztán tényleg lehet, hogy átmeneti zavar volt. Nem kell előre kétségbe esni sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!