Felnőtt nőre vonatkoztatva mekkora az átlagos egészséges pajzsmirigy méret mm-ben megadva?
Figyelt kérdés
2021. okt. 20. 17:32
1/21 anonim válasza:
"A pajzsmirigy méretének normális felső határa nők esetében 18 ml, férfiak esetében 25 ml."
2/21 A kérdező kommentje:
Köszi, de írtam kérdésben és a kulcsszavakban is, hogy mm-ben megadva érdekel.
2021. okt. 20. 17:55
3/21 anonim válasza:
Nem mindegy? Az orvos az UH-n megmondja, már, ha a háziorvos kitapintva eltérést észlel.
4/21 A kérdező kommentje:
#3. Nem mindegy. Ha nem tudod a kérdésre a választ, akkor ahhoz a kérdéshez ne írj.
2021. okt. 20. 18:22
5/21 anonim válasza:
Mind a két lebeny egyenként 5x3x2 cm + 1.25 cm az isthmus. Kb fél perc alatt találtam meg a google-on.
7/21 A kérdező kommentje:
#5. Én is kerestem ne aggódj, de te nyilván kiemelten ügyes vagy, amiért tudod használni a keresőt...
"Dr. Mark Lupo endokrinológus szerint a pajzsmirigy normál méretei 4 - 4,8 - 1,0 - 1,8 - 0,8 - 1,6 centiméter. Azok a méretek, amelyek ezen a tartományon kívül esnek, nem feltétlenül jelentenek patológiát."
2021. okt. 20. 19:07
8/21 anonim válasza:
Tényleg vannak ezen az oldalon hipochonder kérdések... :D
Kérdező, ha a pajzsmirigyed méretét tudod, akkor nyilván orvosnál voltál, aki mondta volna, ha baj van.
Vagy lelet értelmezésére vársz?
Én pl tegnap voltam endokrinológusnál, tapintásra megmondta, hogy normál méretű..
9/21 A kérdező kommentje:
Egyszerűen csak a kérdésre vártam választ, se több, se kevesebb.
2021. okt. 20. 19:14
10/21 A kérdező kommentje:
De úgy tűnik, hogy ezt nagyon sok mindenkinek nagyon nehéz felfogni.
2021. okt. 20. 19:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!