Emberek, akik mai napig hordjátok a maszkot! Mi motivál Titeket erre?
Engem pl a vírus nem érdekelt egyátalán, viszont carer vagyok, ott minden nap kell maszk, meghát kicsit tompítja a szagokat is... már annyira megszoktam, hogy automatikusan felteszem ahogy beülök a kocsiba, fel sem tűnik hogy rajtam van.
Múltkor vásárolni voltam, olyan fura volt, hogy gumikesztyű nélkül fogdosok dolgokat, rendesen éreztem hogy valami hiányzik
Mert látom mi van külföldön, és nincs kedvem elkapni a kórt.
Ráadásul majd jön ide a sok retek migránssal más, durvább baj is, ne félj!
Engem az idős rokonokkal és gyerekekkel való szoros kapcsolattartás.
A nővérem hipichonder és retteg tőle, hogy a gyereke beteg lesz, nem akarok én lenni az oka annak, hogy tényleg beteg lesz.
Meg amúgy úgy hozzámnőtt. Home-office miatt kb. csak vásárolni jârunk, barátokkal találkozunk társasozni és kirándulunk.
Úgyhogy napi fél órát van rajtam max., kényelmes maszkokat is vettem, egyáltalán nem zavar, fel sem tűnik, hogy rajtam van.
2
Mi van külföldön és pontosan hol?
Én pl tüdőbeteg vagyok. Ez viszonylag új betegség nekem(4-5 éve van), az első év letelte óta abszolút tünetmentes is vagyok, de egyébként se szeretem, ha belemennek az auramba és nem szeretem, ha belemasznak az arcomba+a budapesti szagok se egy élmény.
Így legalább egy szurtebb levegőt szívok, ezen kívül munkaban is kell hordanam és megszoktam. Inkább elővigyázatosságból hordom legalább zárt térben.
Több okom is van.
Sajnos úgy vert az élet, hogy az arcom monoton-komor és "le**arom" között ingázik. Jobb szeretek maszkban lenni, így sosem kell rosszul éreznem magam, amiért olyan az arcom, amilyen. Anno voltam fodrásznál, teljesen komolyan megkérdezte, hogy nem tetszik-e nekem, ahogy csinálta, mert olyan komor volt. Akkor még éppen csak bejött, hogy kötelező a maszk használat, hát rögtön fel akartam venni.
Másik, amire rájöttem, miért szeretem. Két kutyám van, de amikor bejön a hideg idő 0-24-ben, minden napszakban, amikor elhagyom a házat, sokkal kellemesebb, hogy nem fázik az arcom, nem csap meg a hideg szél.
Harmadik és egyben utolsó mértem: főleg nyáron, de minden évszakban nem szeret engem a napsugárzás. Valószínűleg allergiás vagyok a napra, valamilyen szinten legalábbis. Amióta maszkot hordok, nyáron- és egyik évszakban sem botrányos a bőröm kinézete, nem annyira piros, csak amikor könnyedén elpirulok, és nem játszanak az idegeimmel a pattanások és végtelen gyulladások, amikre nem tudtam se én, se a kozmetikus, se az SZTK-s bőrgyógyász mit kitalálni.
Persze, megvan maga hátulütője, örökké nem is egészséges, de már gyakran húzom le, hogy az orrommal lélegezhessek, itthon pedig nem hordom. Kinek mi, nekem bejött. Az elején egyébként nagyon utáltam, csak kötelező volt először az üzletekben, aztán az utcán is, így megszoktam, majd jöttek a pozitív hatások, amikkel elégedett vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!