Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha a pánikrohamot olyan...

Ha a pánikrohamot olyan szinten sikerült leküzdeni, hogy a szabadban max 1-2 percig tart, viszont buszon nem birom ki, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
1 éve vagyok pánikbeteg. Suliban és szabadban nincs semmi gond és házban sincs, de buszon és kocsiban nagyon rosszul vagyok, ez most kezdődött, mit tehetnék? Régebben ez nem volt, mitől félek? Levegőhiány, kicsi hely, sok ember, így utazni sem tudok suliba.
2021. szept. 17. 12:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Volt pánikbeteg ismerősöm, aki nem mert felszállni a buszra, DE!

kiderült, hogy csak egyedül van rosszul, ha kísérő ment vele, akkor egész jól ment neki.

Nem azt mondom, hogy akkor egyáltalán nem volt rosszul, de kísérővel, aki nyugtatgatta, egy idő után már nagyon jól ment neki.

Később már kisebb távra: 1-2 megálló, egyedül is fel mert szállni.

2021. szept. 17. 13:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Pszichológushoz jársz? A szorongást kell megszüntetni, valószínűleg a sulival van baj, a pánikroham csak tünet. Relaxációs technikákat kell alkalmazni, pl mindfulness, figyelemelterelés, mondjuk valamiknek a megszámolása, a melletted lévő utasok részletes megfigyelése, számolási műveletek végzése, zenehallgatás, telefonos játék. A légzőgyakorlat egy tömött buszon mondjuk nem annyira nyerő.
2021. szept. 17. 13:15
 3/12 anonim ***** válasza:
31%
Hát.. orvoshoz jársz? Mert Xanax mindenképpen kellene már csak átmenetileg is hogyha utazol.. Antidepresszáns megoldhatná szintén átmenetileg a problémát vagy rettentő nagy önuralom, de úgy látom már régóta tart ez neked. Esetleg pszichológus?
2021. szept. 17. 13:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen irtam is, hogy gyógyult pánikbeteg vagyok, ezért nem is értem. Persze, hogy járok pszichológushoz, pszichiáterhez is, Xanaxot is iszok.
2021. szept. 17. 13:24
 5/12 A kérdező kommentje:
Első: ebben van valami! Amikor múltkor elbeszélgettem egy lánnyal az időt a buszon, jól voltam.
2021. szept. 17. 13:25
 6/12 A kérdező kommentje:
Második: a sulival nincs semmi gond.
2021. szept. 17. 13:25
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Hogy te mitől félsz, annak a kiderítésére való a pszichológus! Azt csak te tudhatod, mi nem! Gyaníthatóan az iskola, ha nem az, akkor a család. Hazafele ugyanez van? Nem vagy gyógyult pánikbeteg, pánikbeteg vagy. De ha ugyanúgy fennáll a tünet, akkor a kezelésed nem működik.
2021. szept. 17. 13:29
 8/12 A kérdező kommentje:
Csak hazafelé van ez, amikor már melegebb van. Odafelé reggel 6-kor nincs ilyen gond.
2021. szept. 17. 13:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor a család az ok, nem akarsz hazamenni. Mi a helyzet otthon?
2021. szept. 17. 14:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Iszod a Xanaxot? azt meg hogy?:D 3-as vagyok.. az a baj a Xanaxal hogyha megszokja az agyad akkor már nem használ semmit. Írtad hogy "gyógyult" pánikbeteg vagy.. Kaptál rendes hangulatjavítót az orvostól korábban? Mert ha azt abbahagytad és nem rendezted magadban eddig a problémát akkor visszajöhet a pánik.
2021. szept. 17. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!