Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem bírom az egyedül létet....

Nem bírom az egyedül létet. (Nem kapcsolatról van szó) Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Elmegy a párom dolgozni reggel....tök jól elvagyok itthon. Filmezek, takarítok ,főzicskézek ...szóval szépen elmegy a nap. DE! Ahogy kezd sötétedni egyszerűen elkap az egyedüllét fogalma és futok át a mamához, ahogy már annyira nincs kedvem lenni , hogy bemegyek a kisszobába tévézni és várok 10-ig míg a barátom haza nem ér. Régebben nem ilyen voltam. Csak kialakult nálam az emetofóbia,amit követett a pánikbetegség plusz egy kicsit hipohonder is lettem. Leszáll az este és eszembe jut, hogy mi lenne ha elájulnék és nincs itt senki? Sokszor szorìt is a hátamon. Na szóval régen olyan voltam, hogy imádtam egyedül lenni...persze mindig gond volt a sötétséggel, de csak felkapcsoltam a lámpát filmeztem..... 2 hónapja is bírtam még egyedül lenni. Csak egyszer jött egy erősebb pánikrohamom nyolc óra fele...és az ügyeleten kötöttem ki. Kiderült hogy szapora pulzusom plusz szívritmus zavarom van de szerkezetileg jó a szívem. Vérvételem is volt. Egészséges vagyok mint a makk. Ennek ellenére mikor besötétedik rám törnek a gondolatok , hogy mi van ha szivrohamot kapok? A barátaim egy hónap alatt összeszedtek párokat magugnak így már nem is nagyon járkálunk sehova. Beszélgetünk..elvagyunk de nem olyan mint rég. Nekik a párjuk itthon vannak hétvégén, az én párom mivel vendéglátós nincsen. Így hvégén nem szeretnék a párok közé beugrani...hagy romantikázzanak. Egyébként én is vendéglátózok és alig várom már hogy újra dolgozzak és lekössem magam és ne gondolkozzak hülyeségeken. Bocsi hogy hosszú lett és előre is köszönöm a válaszokat

2016. márc. 13. 09:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez tipikus pánikzavar. Van egy "mi lenne, ha" gondolat, aminek igen kicsi a valószínűsége, majd ezt annyira felnagyítjuk, hogy már nem is a vélt veszély bekövetkezésétől félünk, hanem a kialakult állapot ijeszt meg minket.

Lehet, hogy túl triviálisnak tűnik a válaszom, de hidd el itt van a kutya elásva. Garfield "mondta" egyszer:

"A szellemek nem bántanak, csak elérik azt, hogy magadtól sérülj meg."

A szellemek a te gondolataid, ahogy elképzeled a különféle ijesztő dolgokat magadnak. Ezek a vélt veszélyek csak a te fejedben léteznek, nem valósak. Minél inkább hitelt adunk nekik annál inkább a hatása alá kerülünk.

A megoldás: szembe kell nézni velük, mert valójában nem tudnak nekünk ártani. Az a legrosszabb, ha ilyenkor átmenekülsz a mamához. Ha félsz az egyedülléttől, akkor légy egyedül, hogy megtapasztald: VALÓJÁBAN SOSEM KÖVETKEZIK BE AZ, AMITŐL FÉLSZ!

Jó küzdelmet és győzelmet kívánok! ;)

2016. márc. 14. 08:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Már áprilistö egyedül vagyok.:) az első alkalom nehéz volt, de utána rendesen megkönnyebbültem. Mára már a pánik is csökkent. Kezd egyenesbe állni , a "gondolkodásom". Úgy örülök. Van pánik most is. De heti 1-2. Nem napi 4. Meg lett az érettségi, meglett a jogsi is. Meló is jó. Minden ok. Olyan jó.:D
2016. júl. 13. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!