Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kik az intoleránsabbak a...

Kik az intoleránsabbak a másikakhoz? Az oltáspártiak vagy az oltásellenesek?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem csak, mert egyik, aktívan facebookozó ismerősöm mondta, hogy lépten-nyomon azt látja, hogy akik nem akarnak olttatni, azok amúgy le nem beszélnek senkit róla, míg az oltást pártolók annál inkább intoleránsak az "oltatlanokkal" szemben és nem elfogadják, vagy tiszteletben tartják az eltérő véleményt, hanem "push-olják" a magukét a többire. Ez igaz amúgy?

Eleve fura, hogy ez ennyire kettészedi a lakosságot. Hiszen egyfelől nem kötelező, innentől semmiféle felelősségrevonás nem helyes a nem olttatókkal szemben, ugyanakkor teljesen tiszteletben lehet tartani azt, ha valaki attól érzi magát biztonságban, ha olttat. Kérdés: melyik "tábor" tudja jobban tiszteletben tartani a másik véleményét?

2021. jún. 1. 20:52
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
73%

#9: tisztában vagy vele, hogy a kutatások hosszú sora, és a szakértők díja mibe kerül?

Szerinted ki fizeti a gyógyszerkutatásokat, és a publikációkat? Elárulom, azok a dollármilliárdos magáncégek, akiknek ebből haszna van. Már az egyetemeket is ezek a cégek pénzelik, a háziorvosokat is a gyógyszercégek "fizetik" az orvoslátogatói rendszeren keresztül.

Szóval csak fenntartással kezeld a kutatasok hosszú sorát.

2021. jún. 2. 12:01
 12/50 anonim ***** válasza:
25%

A kórházak gondolom azért üzemeltek teltházzal, mert finom a kaja.

Amúgy az oltást azt a vírusból állítják elő. Az oltásellenesek meg alapból vírustagadók is, tehát akkor mitől féltek? Nincs benne semmi

2021. jún. 2. 12:02
 13/50 anonim ***** válasza:
71%
#12: na igen pont az ilyen dogmatikus kinelentésekkel válsz hiteltelenné, amikor a tudományról nyilatkozol :)
2021. jún. 2. 12:05
 14/50 anonim ***** válasza:
26%

#12: helyesbítsünk, csak a covid osztályok üzemeltek teltházzal, a kórházak más osztályain meg kb

ördögszekerekett fújt a szél.

És csodálkozunk, hogy nálunk volt rekord halálozás az EU-ban.

2021. jún. 2. 12:09
 15/50 anonim ***** válasza:
23%
Én inkább az ellenzőktől látom, hogy napi szinten birkázzák, agymosottazzák, fideszbérencezik azokat, akik kérik/kérték a vakcinát. Nekem ők tűnnek sokkal agresszívabbnak.
2021. jún. 2. 12:58
 16/50 anonim ***** válasza:
75%

#15!

Ez oda-vissza dolog. Mindkét oldal hangos és a másik felet szidja. De az más kérdés, hogy miért. Általánosságban elmondható, hogy azok félnek a leginkább akik tájékozatlanok és azért oltakoznak, mert a tv-ben a rossz híreket hallják. Persze van egy kisebb réteg aki veszélyeztetettebb pl eüsök, tanárok, betegek ilyenek azok beadatják, vagy akik külföldre mennének. De azt az embert aki egészséges és nem szeretné, azt miért kell lenézni meg mindenféle jelzőkkel illetni? Felnőtt ember és a döntését tiszteletben kéne tartani. Nem? Mert, ha nem, akkor jogosan mondja ő is, hogy fideszbérenc meg agymosott. Akkor ne tartsuk tiszteletben a másikat és akkor menjen a sz*r dobálás. És akkor ez a dedó lesz, ami most megy az országban.

2021. jún. 2. 13:51
 17/50 anonim ***** válasza:
20%

Értelek, de én csak a saját tapasztalatomat írtam le, én csak az egyik oldalról látom az agressziót. Az oltáspártiak inkább simán csak röhögnek egy jót, én legalábbis ezt láttam.

2021. jún. 2. 13:57
 18/50 anonim ***** válasza:
70%

Az oltáspártiak, de nem mindegyik ilyen agresszív, bunkó, hanem inkább csak a fanatikusabb tagjaik. Degradáló megjegyzéseket tesznek, lenézik azokat, akik úgy döntenek, hogy nem oltatják be magukat vagy aggályaik vannak a covid oltások kapcsán, ezzel párhuzamosan magukat felsőbbrendűnek képzelik.

Én amondó vagyok, hogy tiszteletben kell tartani a másik döntését.

2021. jún. 2. 14:19
 19/50 anonim ***** válasza:
62%

Miért lettem lepontozva? Azt hittem személyes tapasztalatokra vonatkozik a kérdés, hiszen nem igazán készült átfogó tudományos kutatás a témában szerintem...

(15-ös voltam)

2021. jún. 2. 14:21
 20/50 anonim ***** válasza:
69%

Egyértelműen az oltás pártiak intoleránsabbak. Nézd meg pl.a 9-es válaszolót. Minden ilyen kérdésnél ott van(itt is több kommentje van). Még nem melegedett bele teljesen, de általában minden kérdésnél kifejti, hogy aki nem oltat, az laposföld hívő szardarab.

Vagy például a 12-es. "Az oltásellenesek, általában vírustagadók is." Mi van???Ez az egyik gyakori téveszméjuk. Alapból támadással kezdenek, mert bocs, de ha valaki nem oltat, kapásból "legyíkemberezik", laposföld hívőnek titulálják,az bizony sértő. Úgy kezelik, mint egy debilt, aki fél a "chiptől, ami az oltásban van", miközben ő rohadtul nem gondolja azt, teljesen más érvei vannak, szóval az, nem, hogy nem toleráns, hanem hazug és undorító is. Ezzel szemben, amíg az oltást ellenzőknek mindig vannak érveik, hogy ők miért nem oltatnak és lesz.rják, ha más meg igen, az oltásfanatikusoknak általában annyi az érvük, hogy oltass, különben köcsög vagy.

Ha egy oltásellenes személyes példát hoz fel, hogy Ő azért nem oltat, mert környezetben volt probléma belőle, azonnal meghazudtolják. Bizonyítokat követelnek, ami nevetséges. Ezzel szemben, ha oltásfanatikus állítja, hogy neki a komplett környezetét elvitte a Covid, azt senki nem kérdőjelezi meg, legfeljebb magában nem hiszi el. Melyik a toleránsabb magatartás?

Egyébként kérdésedre a választ könnyen megtalálhatod. Szemezgess itt a témába vágó kérdések között.

2021. jún. 2. 14:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!