Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem lehet, hogy a gázolajszagt...

Nem lehet, hogy a gázolajszagtól fájt a fejem?

Figyelt kérdés
Soha életemben nem voltam fejfájós, nem is ismertem a migrén fogalmát. Aztán múlthéten egy nagyon rossz állapotú teherautóval dolgoztam, az egész fülke bűzlött a gázolajtól. 2-3 óra munka után elkezdett fájni a fejem, majd este lefekvésig alig csillapodott. Másnap reggelre teljesen elmúlt, de aztán 2-3 óra munka után ugyanúgy visszatért. Harmadnap szóltam a főnöknek, hogy ezzel a büdös kotlával nem tudok dolgozni, mert szétmegy a fejem tőle, erre azt válaszolta, hogy teljesen természetes, hogy egy munkagép büdös, és biztosan nem azért fáj a fejem.

febr. 2. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Utána kellene nézni, hogy mik párolognak ki a gázolajból, amit beszívsz a levegővel együtt. Mert ebben az esetben nemcsak elképzelhető, hanem valószínű is.
febr. 2. 20:42
 2/5 anonim ***** válasza:
tuti a szagtól
febr. 2. 20:55
 3/5 anonim ***** válasza:

A főnököd egy türhő paraszt. Az dízelkipárolgástól fáj a fejed.

A gázolajszag fejfájást okozhat több okból is:

* **Mérgező anyagok:** A gázolaj számos káros vegyületet tartalmaz, például benzolt, toluolt és xilolt. Ezek belélegzése fejfájást, szédülést, hányingert és egyéb tüneteket okozhat. Minél magasabb a koncentráció, és minél hosszabb ideig tart a kitettség, annál súlyosabbak lehetnek a tünetek.

* **Irritáció:** A gázolaj illata irritálhatja az orr és a torok nyálkahártyáját, ami gyulladást és fejfájást okozhat.

* **Érzékenység:** Egyes emberek érzékenyebbek lehetnek a gázolajszagra, mint mások. Ez azt jelenti, hogy már kis mennyiségű gázolaj belélegzése is fejfájást okozhat náluk.

Fontos megjegyezni, hogy a gázolajszag okozta fejfájás általában átmeneti és enyhe. Ha azonban gyakran vagy tartósan ki vagy téve gázolajszagnak, vagy ha súlyos tüneteket tapasztalsz, keress fel egy orvost.

**Mit tehetsz a fejfájás enyhítésére?**

* **Friss levegő:** Menj a szabadba, ahol friss levegőt szívhatsz.

* **Fájdalomcsillapító:** Ha a fejfájás erős, vegyél be egy fájdalomcsillapítót, például ibuprofent vagy paracetamolt.

* **Pihenés:** Pihenj egy sötét, csendes helyen.

* **Kerüld a gázolajszagot:** Ha tudod, kerüld a gázolajszagot, vagy használj légzőmaszkot, ha nem tudod elkerülni.

Ha a fejfájás gyakran előfordul vagy súlyosbodik, mindenképpen fordulj orvoshoz, hogy kiderítsd az okát és megfelelő kezelést kaphass.

febr. 3. 17:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Mára teljesen megbizonyosodtam, hogy valóban a szagtól fájhat. Egész hétvégén nem volt bajom, aztán ahogy ma is elkezdtem dolgozni, kezdődött előlről.

A főnök továbbra is azt mondja, hogy nem a szagtól fáj, mert más még nem panaszkodott, és hogy dolgozzak tovább mert csak hozzá kell szokni és nem lesz semmi bajom.

febr. 3. 18:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Mondpm én hogy egy tirpák, NE akarj hozzászokni.

Inkább keress másik melót, illetve egy bejelentés a Munkavédelmi hatóságnál búcsúzóul: [link]

febr. 3. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!