Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Autót lehet úgy vezetni, ha...

Autót lehet úgy vezetni, ha valaki Frontint szed? Vagy leszedálja az illetőt? Altató hatása is van?

Figyelt kérdés
Aki Frontint szed, milyen az élete a Frontin szedése óta? Miben változott? Miért kell szednetek?

febr. 2. 20:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
El kell olvasni, hogy mi szerepel a betegtájékoztatóban, ahol felsorolják a mellékhatásokat és az esetleges hatást a gépjármű vezetésre.
febr. 2. 20:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt neked kell tudnod megitelni hogy kepes vagy-e rendesen vezetni. A hatas nyilvan a dozistol fugg.

En szedtem egy ideig panikbetegseg miatt, amig a "rendes" gyogyszer el nem kezdett hatni (2-3 het). Mostanaban mar semmilyen gyogyszert nem szedek ra, de ha erzem, hogy szukseges, akkor veszek be, akar vezetes elott is. Az eletem igy pont olyan (ebbol a szempontbol) mint egy egeszseges embere. Pont azert szedik a betegek ugye. Hogy enyhitse az amugy fenallo tuneteiketa, amitol kulonboznenek az egeszseges emberektol.

Altato hatasa nagyobb dozisban van csak.

febr. 2. 20:49
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem rólam van szó. Azért kérdeztem. Különben tapasztalat alapján tudnám. Azt sem tudom, hogy mekkora dózisban kapja az illető.
febr. 3. 01:01
 4/15 anonim ***** válasza:
A betegtájékoztatóban nem igen ajánlják. Egyébként nem a legjobb főleg nagy dózis esetén hosszabbtávon meg nem is szabadna, mert függőséghez vezet mellesleg ez egy drog amit jól, és rosszul is lehet használni/adagolni. Ha a beteg, és az orvos is észnél van akkor kétségkívül tud segíteni egy mankót adni, de konstans szedni lassú öngyilkosság az agynak.
febr. 3. 07:44
 5/15 A kérdező kommentje:
#4. Köszönöm. Ő most kórházban van és annyira felment a vérnyomása, hogy kapott vérnyomáscsökkentőt és egy Frontint is. Arról nincs infóm, hogy azóta adják-e neki, illetve a dózisról sem. Ráadásul ő azt sem tudja, hogy mi az a Frontin és miért lenne jó, ha nem szokna rá.
febr. 3. 10:01
 6/15 anonim ***** válasza:
Hivatalosan nem ajánlják, gyakorlatilag meg ez nagyban függ az egyéntől is. Én pl. 90 kilós férfi vagyok, ha beveszek 0,5mg-t attól még simán tudnék vezetni. A párom 55 kiló, őt például már kiütné és nem tudna vezetni. Javaslom, hogy próbáld meg először vezetés nélkül, hogy rád hogyan hat.
febr. 3. 11:00
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem egy jó ötlet. De igazából úgy lehet eldönteni, hogy beveszi, aztán megfigyeli magán a hatást. Ha nagyon beüt, vár 1 órát, aztán akkor már nem lesz annyira lelassult.
febr. 3. 19:00
 8/15 anonim ***** válasza:

6

"Én pl. 90 kilós férfi vagyok, ha beveszek 0,5mg-t attól még simán tudnék vezetni. A párom 55 kiló, őt például már kiütné és nem tudna vezetni."

Nem igazán a kilótól függ... Én 60 kilós nő vagyok és amikor először voltam pszichiáternél, 4,5 mg xanaxot állított be (3x1,5 mg), évekig szedtem és tényleg meg sem kottyant. Aztán persze próbálták elhagyatni, most sokkal kevesebbet, de szedek. Az egyik kerületi pszichiáter soha nem mondta, hogy ne vezethetnék, a másik kerületi pszichiáter megmondta, hogy (a már jóval kevesebb xanax-szal) nem vezethetek.

febr. 3. 19:06
 9/15 anonim ***** válasza:

8.

Ő valószínűleg sokkal okosabb, mint a párja, és bizonyára ezért nagyobb agya van. Mert ugye azt nehezen tudná megmagyarázni, hogy egy, az egyébként kizárólag az agyra ható gyógyszernek mi köze van ahhoz, hogy ki hány kiló.

febr. 3. 19:11
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!

Ma találkoztam vele, nem látszott rajta semmi, nem volt kába.

Remélem, hogy nem kell szednie a továbbiakban.

Nem mindenki olvasta el valószínűleg, hogy miket írtam. Nem én szedem a Frontint.

Köszi a segítséget! A válaszaitokból összeáll a kép.

febr. 3. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!