Hogy lesznek kezelve, akiknek nem lehet vakcinát beadatni? (oltási könyv, kirekesztés?)
Ugye vannak betegségek, amik miatt nem lehet beadatni a vakcinát elvileg. Bizonyos kor alatt és fölött szintén nem javasolt (vagy nem is adnak?).
Kérdésem lényege, hogy sok helyen sokmindent lehet olvasni, de lehetetlen kétfelé osztani a társadalmat, hogy akik beadatták és van oltási könyvük meg akik nem, mert pl van aki betegség miatt nem adathatja be (ha jól tudom). Velük mi lesz?
(Hozzáteszem, én tartok az oltástól, de elgondolkodtatott, hogy ha akármi miatt nem adathatja be valaki, akkor hogy kezelik majd őket vajon?..)
"Hozzáteszem, én tartok az oltástól, de elgondolkodtatott, hogy ha akármi miatt nem adathatja be valaki, akkor hogy kezelik majd őket vajon?."
Ugyanúgy, mint mindenki mást. Alapvető dolgoktól amugy sem fognak senkit eltiltani, pl. bolt, munka. De pl. egy repülő úttól simán.
Az eddig kifejlesztett vakcinák (gondolom, a Covid 19-ről van szó) még nagyon gyerekcipőben járnak.
Éppen ezért nem lehet szankcionálni a be nem oltottakat, és nem részesülhet előnyben az oltással rendelkező.
Nézzük a szavazást.
"Lesz külön papírjuk/kártyájuk róla"
És akkor mi van? Ha az oltás "védelmet biztosít", akkor aki nem kapta meg, az mindegy hogy miért nem kapta meg, nem lesz védett.
"Együtt lesznek kezelve a nem beoltottakkal"
Miért is? Ha én (vagy bárki) szeretném az oltást, de nem kaphatom meg, miért leszek vírustagadó?
"Egyéb, leírom"
Akkor leírom a véleményem.
Egy ilyen méreteket öltő, ismeretlen vírus vakcináját kifejleszteni milliárdokba kerül, sőt mire biztonságosnak lehet nevezni (ezt nem lehet fél év alatt összecsapni, évek kellenek hozzá), addigra a számok mögé oda lehet írni hogy euro.
A legyártásuk szintén nem megy a traktoros Feri hátsó kertjében a mészoltógödörben, ismét milliárdos tételekről beszélünk. Nem kell félteni a gyógyszergyártókat.
Megaztán a megrendelők is tízmilliós tételben foglalják le, és veszik meg.
És itt jön képbe a gazdaság, a politika, és az agymosás.
"Kényszeríteni" kell az embereket az oltásra, még akkor is, ha az ingyenes.
Mert, ha senki nem vállalja az oltást, akkor kidobott pénz lenne.
Ha csak az önkéntes oltást fogadjuk el, akkor feleslegesen rendeltünk/foglaltunk le a lakosság számánál 20%-al több vakcinát.
Tehát szükség van egy kis agymosásra, hogy a végén fényezhesse magát a kormány, hogy "én megcsináltam"
De ez olyan dolog, hogy vagy bejön, vagy nem.
Ha bejön, "én vagyok a király". Ha nem, 2én szóltam hogy ne add be".
Ami meg majd később derül ki, arra azt mondom, hogy "a fejlesztés jelenlegi szakaszában nem volt látható".
Köszönöm a válaszokat! Igazából érdekel, hogy a GYIK népe szerint mi lesz.
De nagyobb országok egyes tudósai mondják egy videóban is, hogy gyakorlatilag embereken teszelik az oltást, és beláthatatlan következményei lehetnek (meddőség, génmutáció, DNS elváltozás, stb.)...
"De nagyobb országok egyes tudósai mondják egy videóban is, hogy gyakorlatilag embereken teszelik az oltást, és beláthatatlan következményei lehetnek (meddőség, génmutáció, DNS elváltozás, stb.)..."
Aha, igen. Neked sem kéne facere járni, mert minden xart elhiszel ami ott van. Majd én is mindjárt felteszek egy videót, hogy meddő lettem az oltástól, aztán lesz rajta 20 ezer megosztás, pedig teljesen kamu lenne az egész. Na ezek a videók is ilyenek.
"meddőség, génmutáció, DNS elváltozás, stb."
És te ezeket a sza*rságokat így bemondásra elhiszed. :D
Meddőség. Hogyan okozna meddőséget?
Génmutáció, DNS elváltozás. Azt se tudod mi fán teremnek ezek, és csak így elfogadod hogy ja igen, facen valami ipse ezeket mondta, tuti ért hozzá. :D
7
Mert nyilván azt sem tudják miről beszélsz. Csak láttak egy videót, arról hogy "állítólagos" orvosok milyen szörnyűségeket mondanak a vakcináról (pl. meddőséget okoz), és egyből el is hitték.
Sok helyen mondták már, hogy nem fognak különbséget tenni, azaz a maszk és a korlátozások addig maradnak amíg a járvány erős marad, ha kaptál vakcinát ha nem. Magyarán amíg vagy a vírus úgy le nem gyengül, hogy nem kerülnek kórházba az emberek tőle, vagy kialakul a nyájimmunitás.
Jelenleg az utóbbira van a legnagyobb esély. A nyájimmunitás kialakulhat természetesen (ha rengetegen elkapják a vírust rövid időn belül) vagy rásegítéssel a vakcinák révén. A vakcinákkal lerövidíthető az idő az immunitás eléréséhez.
A vakcina egyedüli nem egészségügyi előnyét csak abban látom, hogy külföldre majd karantén nélkül lehet majd utazni vele amíg le nem cseng a járvány java. Szóval még 1-2 de akár több évig is kb az lesz, hogy vakcina vagy 2 hét karantén külföldi utazásnál.
Minden más dologra pedig ott lesz még a maszk.
Én a következőt tudom elképzelni:
-Repülni, más országokba utazni oltási könyvvel VAGY x óránál nem régebbi negatív covid teszttel lehet. Ha más úton mész (pl. autó/vonat) akkor vagy kint csináltatsz majd tesztet vagy 2 hét karantén. De ez sztem csak az EU-ra és környékére fog vonatkozni. Más kontinenseken más szabályok lesznek.
-Tömegrendezvények: Ha "1 napos" (koncert,buli stb) akkor szintén oltási könyv vagy x óránál nem régebbi negatív teszt.
-Több napos tömegrendezvény (fesztivál): Itt 3 opciót látok.
1. Csak oltási könnyvvel lehet bemenni
2. A fesztivál saját költségére (amit nyílván beépít majd az árba) a napi első belépésnél gyorsteszttel ellenőrzi a fertőzöttséget
3. Mesterséges "nyájimmunitás" létrehozása. Tehát az oltottak és nem oltottak különböző jegyet kapnak. Minden 2db "oltott" jegy mellé 1db "nem oltott" jegyet lehetne eladni ás így mindenki korlátozások nélkül mehet majd be, hiszen a fesztivál területén az emberek 2/3-a védett.
Éttermek, bárok stb. valószínűleg nem lesznek korlátozva (talán a wellness részlegekre tudnék még hasonlót elképzelni, illetve a hotelekben a nem oltottak számára + x-ezer forintos extra takarítási díj kiszámlázását.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!