Hogyan küzdjem le ezeket a problémákat?
Kb. 11-12 éves lehettem,amikor egyre kevésbé mertem kimenni a házból. Féltem,hogy meglátnak mások,és kinevetnek vagy beszólnak valami miatt. Amikor a szüleim boltba küldtek,vagy kifogást kerestem (pl. fáj a hasam,rosszul vagyok),vagy gyomorideggel elindultam a boltba. Bár az utóbbinál már tényleg nagyon rosszul voltam. Amikor az utcán sétáltam,akkor fél percenként körülnéztem,hogy követ-e valaki,vagy vannak-e "gyanús" alakok a közelben.
Azóta enyhült a problémám(most 16 éves vagyok). Az viszont még mindig jelen van,hogy elég sűrűn szétnézek magam körül az utcán,és ha meglátok valakit röhögni,egyből úgy érzem,hogy rajtam röhögnek. Ilyenkor elvörösödök,igyekszem kerülni a szemkontaktust bármelyik emberrel. Néha úgy érzem,hogy akiket szeretek,közel állnak hozzám,azok valójában utálnak,és csak megjátsszák azt,hogy szeretnek. Nem volt még semmi erre utaló jel,mégis szokott frusztrálni. Ugyanez van a barátaimmal is: attól tartok,hogy azért vannak velem jóban,hogy elnyerjék a bizalmam,kiderítsenek rólam néhány dolgot,majd ezután lealázzanak. Így leírva elég nevetségesen hangzik,de tényleg ez is elő szokott fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!