Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kórokozó-elmélet tényleg...

A kórokozó-elmélet tényleg érvényét vesztette?

Figyelt kérdés

Dr. Lenkei Gábor beszél arról, hogy a fertőző betegségeket valójában nem a kórokozó okozza, hanem az adott emberi test fogékonysága.

[link]

A 2 órás filmje első részében beszél erről.

2020. júl. 22. 12:22
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:

A kérdés, hogy ki lehet-e egyértelműen jelenteni, hogy a covid veszélyesebb mint az influenza vagy sem? Minden más mellébeszélés.

Tekintve, hogy a statisztikába sok országban beleszámítanak fűt-fát, így a válasz az, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni ezt. Valószínűleg azért halt meg több ember, mert

1. nem mertek orvoshoz fordulni a pánikkeltő média miatt

2. ha orvoshoz is fordultak, nem kaptak ellátást , szintén a hisztéria miatt.

2020. júl. 22. 23:01
 32/58 Wadmalac ***** válasza:
100%

"A kérdés, hogy ki lehet-e egyértelműen jelenteni, hogy a covid veszélyesebb mint az influenza vagy sem? Minden más mellébeszélés."

Megkaptad a statisztikai adatokat, amik bizonyítják, hogy igen, veszélyesebb, erősebben fertőz és magasabb a mortalitása is. Miután ez megtörtént, nem mi beszélünk mellé, te ignorálod a bizonyítékokat.

"Tekintve, hogy a statisztikába sok országban beleszámítanak fűt-fát, így a válasz az, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni ezt."

Ez nem igaz.

Országonként eltérő, mely esetek lettek beszámítva, melyek nem, de a kiugró megbetegedés-szám és halálozás MINDEGYIKBEN látszik.

Éppen az eltérő számítási módok ellenére egyformán látszó kiugrás bizonyítja, hogy igenis fertőzőbb és halálosabb, mint az influenza.

"Valószínűleg azért halt meg több ember, mert

1. nem mertek orvoshoz fordulni a pánikkeltő média miatt"

Teljesen logikus. Pánikolok egy betegségtől, de amikor megkapom ,direkt nem megyek vele orvoshoz, pánikból inkább meghalok. Tök logikus.

"2. ha orvoshoz is fordultak, nem kaptak ellátást , szintén a hisztéria miatt."

Ilyen eset előfordult. Volt, hogy fertőzött, fekvőbeteg fiatalokhoz ki sem ment orvos, ha úgymond nem "haldokoltak", csak karantént rendeltek el rájuk.

És ennek tényleg valószínűleg az orvosi körökben is fennálló káosz és tanácstalanság az oka. Egyszerűen amióta létezik egészségbiztosítási, orvosi rendszer, ilyen eseményre nem volt példa, ezért a reakció sem volt 100%-osan megfelelően stratégikus, az állami járványügyi rendelkezések csak fő "csapásirányokat" tudtak adni, rengeteg részletkérdés nyitott maradt.

Nem csak nálunk.

De ennek a statisztikára nemigen van jelentős befolyása.

2020. júl. 23. 08:40
 33/58 sadam87 ***** válasza:
100%

"A kérdés, hogy ki lehet-e egyértelműen jelenteni, hogy a covid veszélyesebb mint az influenza vagy sem?"

Többféle statisztikai adattal alátámasztottam, hogy igen. Ehhez képest te mivel támasztod alá az érveidet?

"1. nem mertek orvoshoz fordulni a pánikkeltő média miatt"

Bármi, ami alátámasztaná? Ja nincs.

"2. ha orvoshoz is fordultak, nem kaptak ellátást , szintén a hisztéria miatt."

Bármi, ami alátámasztaná? Ja nincs.

A slusszpoén, hogy azt is leírtam, hogy azokban az országokban, ahol nem volt súlyos a járvány, nem növekedett érdemben a halálozás. Pedig "hisztéria" (akármit is értsél rajta) ott is volt. Például Magyarországon volt kijárási korlátozás, felvásárlási pánik, kórházi ágy kiürítés, irgalmatlan mértékű lélegeztetőgép vásárlás. Két dolog nem volt: súlyos járvány és érdemi eltérés a halálozásokban a sokévi átlagtól.

A korábbi válaszaimban részben azért írtam annyi adatot és hivatkozást, hogy azok (az úgynevezett valóság) alapján hátha érdemi vita bontakozik ki. Nagyon sajnálom, hogy úgy tűnik, erre nem vagy képes. Azt is, hogy a válaszom végén feltett egyetlen kérdésre nem sikerült válaszolni.

2020. júl. 23. 10:23
 34/58 A kérdező kommentje:

" Két dolog nem volt: súlyos járvány és érdemi eltérés a halálozásokban a sokévi átlagtól."

Nem csak súlyos nem volt, hanem járvány sem volt.

"Többféle statisztikai adattal alátámasztottam, hogy igen. Ehhez képest te mivel támasztod alá az érveidet?"

Hoztál néhány országot ahol súlyosabb volt a járvány mint, máshol. De ezek az országok a kivételek. Továbbra sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ez a járvány súlyosabb lenne mint az influenza. A korlátozó intézkedések hasznosságáról pedig tudományos bizonyíték nincsen.

Továbbá jelezni szeretném, hogy az 1929-es gazdasági válság következményét Adolf Hitlernek hívták.

Az egyik fő állításom, hogy maguk a korlátozó intézkedések sokkal súlyosabb következményekkel járnak, mint maga a "járvánnyal" járt volna. Véleményem szerint elég lett volna csak az idős otthonokat lezárni.

2020. júl. 23. 11:46
 35/58 A kérdező kommentje:
A szabadságjogok megvonásának az aggályairól még nem is beszéltem.
2020. júl. 23. 11:48
 36/58 Wadmalac ***** válasza:
71%

Ne haragudj, de válaszokat ignoráló, minden cáfolat ellenére ugyanazt ismételgető papagájjal vitázni unalmas.

Produkálod a megrögzött konteós fixa idea minden tünetét. A beszélgetést folytasd pszichiáterrel.

2020. júl. 23. 11:52
 37/58 A kérdező kommentje:
#36 Érvek híján személyeskedésbe kezdtél?
2020. júl. 23. 11:55
 38/58 A kérdező kommentje:

Ezt én is tudom csinálni: produkálod a megrögzött birka idea minden tünetét.

Szerencsére egyre több orvos van, akik átlátnak a hazugságokon és a szabadságkorlátozások szükségtelenségén.

2020. júl. 23. 12:00
 39/58 A kérdező kommentje:

Pánik alatt pedig például erre gondoltam: [link]

Köszönhető mindez a mainstream média hazugságainak, akik például 2013-as hajóbaleset után készült koporsós képeket használnak fel.

2020. júl. 23. 12:04
 40/58 A kérdező kommentje:

[link]

Ezek után biztosan sok mindenki hisz még nekik.

2020. júl. 23. 12:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!