Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Más is úgy látja, hogy egyre...

Más is úgy látja, hogy egyre kevésbé érdekli az embereket az otthon maradás?

Figyelt kérdés

Én vállalom, hogy nem bezártan élem az életemet, és maximálisan kihasználom a rendelet adta lehetőségeket, mert meghülyülnék a 40 nm-es lakásban.

Azonban azt látom, hogy egyre több ember van az utcán, és egyre kevesebb emberen van maszk. Múlt hét végén még minden másodikon volt, most minden 10-15. emberen.

Mi történt, belefáradtak az emberek a bezártságba?

2020. ápr. 1. 18:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
78%
Ezt magadtól kérdezd meg első körben, mert te is közéjük tartozol.
2020. ápr. 1. 18:20
 2/21 anonim ***** válasza:
Én egy hete se láttam több embert, mint most vagyis szinte senki nincs az utcákon/városban. Mivel én bicajozom és karban kell magam tartani nem akarok kiesni így én mindennap végigtekerek 2-szer a városon keresztül is ahol lakom és mint írtam szinte senki nincs soha. Aki van az pár család, akik szintén kerekeznek a gyerekekkel vagy kutyasétáltatók. A bicajos úton viszont nagy a mozgás eléggé ott van sétálgatás, futás stb. olyanok is vannak csoportosan, akiknek nem szabadna...mert azt hiszik a bicós úton nem látja senki csak a városban.
2020. ápr. 1. 18:23
 3/21 A kérdező kommentje:

Én a kezdetektől leszarom.

Úgyis mindenki elkapja, valószínűleg már tünetmentesen túl vagyok rajta. Igazából a gazdasági válság sokkal jobban aggaszt, mint a vírus. Antitest akarok venni, hogy utána szabadon meglátogathassam az idősebb szeretteim.

2020. ápr. 1. 18:23
 4/21 anonim ***** válasza:

Igen. A kijárási korlátozás és jóidő eljövetelével egyre többen játszák ki a rendszert. Egyre több sétáló családot és autót látok az utcánkban pl.

Baráti körben többek partikat akarnak rendezni és végre összejönni baráti társaságként, mert hát nem lehet bírni ezt a home officet. Szegény nehézsorsúak, akik full 3-400K nettós fizetést kapnak otthonról, és picsognak hogy megőrjíti őket a bezártság 😃 irónikus enyhén...

2020. ápr. 1. 18:30
 5/21 anonim ***** válasza:
82%
Szóval ebből olasz helyzet lesz. Ez úgy látszik elkerülhetetlen. Kínában ilyenkor már rég eszméletlen szigor volt.
2020. ápr. 1. 18:32
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

Én nem értem, hogy mi olyan rohadt nehéz abban, hogy mindenki a seggén maradjon. Vannak fiatalok, köztük gyerekek is, akik transzplantáció miatt hetekig, akár két hónapig is, ki sem léphetnek a steril boxokból, akkor sem, ha jól érzik magukat. Ami úgy kb.12-13 négyzetméter. Utána hónapokig maszkot és kesztyűt kell hordaniuk. Hiába sajnáltatja itt magát mindenki, egyáltalán nem lehetetlen kibírni.

Arra pedig ne alapozz, hogy “szerintem túlestem rajta”, mert ilyen nincs egy járványhelyzetben, hogy “szerintem”. Ha tünetmentes hordozó vagy, akkor méginkább meg kellene tudj ülni a seggeden. Nem szeretném, ha a szüleimnek, akiknek most is járniuk kell dolgozni, egy ilyen idióta miatt lenne bajuk, csak mert nem bírja a kis lelke a bezártságot.

2020. ápr. 1. 18:36
 7/21 anonim ***** válasza:
84%
Aztán ne csodálkozzunk, ha nálunk is olyan állapotok lesznek, mint az olaszoknál vagy a spanyoloknál, mikor lesajnálták őket, hogy jajj hát a mediterrán mentalitás, mi sokkal szabálykövetőek vagyunk. A románok most emelték minimum 150000 Ft-ra a bírság összegét, mert ott is képtelenek az emberek a seggükön maradni. A lengyeleknél meg az örményeknél is már telefonos ellenőrzés van. Nálunk is ez lesz, ha a szép szóból nem értenek az emberek, csak lehet már túl későn. Annyi ország példája előttünk van, és mégis képtelen az emberek felfogni, hogy mi értelme ennek az egésznek.
2020. ápr. 1. 18:46
 8/21 anonim ***** válasza:
81%

El is kezdett felgyorsulni az esetszam itt is.

Amugy meg, ha mindenki ulne a pi csajan, akkor hamarabb tullehetnenk ezen a sz aron.

Es igen, az ilyen kerdeseket olvasgatva azt gondolom, hogy csak szabadjara kellett volna engedni a virust, hadd hulljon a fergese.

2020. ápr. 1. 18:50
 9/21 anonim ***** válasza:
Szerintem, addig nincs baj, míg valaki egyedül elmegy egyet bicajozni vagy futni. A baj ott kezdődik, amit én is látok, hogy sokan ezt még, mindig csoportosan csinálják és mert úgyse látnak a bicós úton címszó alatt... Én fogom magam itthon felpattanok a bicóra letekerem a napi 50-100 km-em egyedül senkivel nem találkozva, majd hazaérek és ennyi. Így kellene mindenkinek viselkednie, ha úgy dönt elhagyja a házát vagy lakását.
2020. ápr. 1. 18:56
 10/21 A kérdező kommentje:

Nem lennénk hamarabb túl. Mivel a jelenlegi cél a járvány ELNYÚJTÁSA, nem lezárása. Egyébként ha lehetne tesztet venni, akkor biztos lenne a szerintem.

Nyilván, ha most estem volna át transzplantáción, akkor nem ugrálnék, de Bem estem át transzplantáción.

Illetve itt sosem lesznek olyan szigorú intézkedések, mivel gazdaságilag ezeket sem bírjuk. Húsvét után szépen lassan újra fog indulni az élet. Addig felkészül az egészségügy. Kb a svéd modellt fogjuk követni.

2020. ápr. 1. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!