Akinek 3 gyermeke van, a legtöbben maradnak otthon vele, a legkisebbel 8 éves korig?
"Akinek 3 gyermeke van, a legtöbben maradnak otthon vele, a legkisebbel 8 éves korig?"
Kiskunfelsőlaposon egész biztos, ahol az istállóban 5 tehén bőg, az ólban egy anyadisznó röfög, amelyik évente 15 malacot ellik, az udvaron minden nyáron 100 csirke kapirgál a 10 kacsa mellett, hátul meg egy hektáros kert feketeribizlivel, málnával, uborkával, gyümölcsfákkal, szőlővel. Eljárni munkahelyre meg kb. 50 km ingázás lenne, két órával műszakkezdés előtt indul a busz a faluból és fizetnének érte minimálbért. Nos, ott kb. a legkisebb gyerek 18 éves koráig otthon marad anyuka. De tán még apuka is. :DDDD
Ahol viszont nincs kert, vagy csak városi méretű, ott miért ne menne dolgozni a feleség? Bátyáméknak 3 gyerekük van. Az első kettővel együtt 5 évig volt otthon, aztán 3 évig dolgozott, mikor jött a harmadik. Amikor ő is 3 éves lett, a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy visszamegy dolgozni. Így lehet előbbre lépni anyagilag, ha mindkét fél kereső.
Így van, ahogy az utolsó írja. Mi abba a kiskunlaposi példába esünk :) Habár csak én vagyok a földtúró:) A férj amit keres, bőven elég. Ha megváltozik a munkahelye, nyilván én is keresek magamnak, de addig jószágozok, kertezek.
Egyébként meg ezt a két felnőttnek kell eldönteni. Engem sem érdekel a másik véleménye, hisz nem az én életem éli. Volt már aki beszólt, hogy hát ő is bírja a munkát. Én megkérdeztem tőle, otthon van e dolga a háztartáson kívül? Nincs. Na látod, nekem teljesn munkaidőt kint kell az udvaron töltenem, hogy lehetne ezt munka mellett? Meg aztán ki élete is??
Vállalkozni kezdtem a harmadik baba mellett. Most 1 éves. Mire 2 lesz, remélem, beindul a vállalkozás.
A volt munkahelyemről már jelezték, hogy nem örülnek a 3 babának, mert azok folyton betegek. Valószínűleg nem is fognak visszavenni.
Én most mentem vissza dolgozni, ahogy a legkisebb 3 éves lett. Apuka állandó délutános, így a délután, este csak az enyém.
Nagyszülők messze, más segítség nincs.
Egyenlőre megoldjuk.
Gondolkodom, hogy visszamengyek Gyet-re, mellette egy 4 órás munka elég lenne.
Na, nálunk ez úgy működött, hogy mikor kicsi 2 éves lett, én visszamentem dolgozni és apa ment el vele GYES-re, mert éppen nem volt munkája. 3 éves korába megigényeltük a GYET-et is neki, mert még mindig munka nélkül volt. A gyerek viszont természetesen járt oviba, teljes időben, mert szüksége volt rá. Időközben apának sikerült munkát találni, meg a legnagyobb betöltötte közben a 18.-at és már nem járt a GYET. Nem volt még ekkor a kicsi 8 éves.
Nem csak anya maradhat ám otthon a gyerekkel...
4 gyerekünk született 5,5 év alatt. Amikor 2 éves lett a legkisebb, letelt a GYed, akkor kivettem a felgyűlt szabadságot, szóval alig voltam GYES-en. Utána visszamentem részmunkaidőbe. Tehát nem, nem voltam otthon a legkisebb 8 éves koráig.
Amikor vállaltuk a 2., 3., 4. babát, nyilván tudtuk, hogy ez mivel jár, számoltunk azzal, hogy nem tudok újra teljes munkaidőben dolgozni a legkisebb gyerek 2 éves korától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!