TB tartozás behajtása?
Bocs a pongyola cimért, de leirom miről is van szó:
Nincs TB-m, de most a munkaügyi központ megkért, hogy menjek el a közmunka programhoz szükséges orvosi vizsgálatra, hogy megnézzék milyen munkára vagyok alkalmas (pl hogy meg van e a két kezem, dolgozhatok e zajos helyen, szabad téren, alacsony hömérsékletben, stb, nagyon bagatel dolgok).
Na és bár a munkaügyi központ fizeti a vizsgálatot, mégis bekérték a TAJ számomat. És én meg félek, hogyha elmegyek erre a vizsgálatra, akkor a rendszerben ki fog tünni, hogy TB tartozásom van, amit jelentenek majd NAV-nak és jön majd a csekk...
Sok embertöl hallottam már, hogy nekik sem volt TB-jük, de ahogy lett munkájuk, a TB ellátásuk aktivizálódott, és nem baxtatta öket senki se visszamenöleg!
Na én ma voltam a kormányhivatalnál és kérvényeztem, hogy fizessék a TB-met. Ha megitélik nekem, akkor egy évig fizetik a mai naptól fogva.
Hétfön pedig megprobálnék elmenni a vizsgálatra, mert elvileg már folyamatban van a kérvényem.
De szerintem ugyis bekéri a TAJ számot és kötelességből majd jelenti, hogy nincs biztositásom :(
De ha meg nem megyek el a vizsgálatra, akkor törölnek a munkaügyi nyilvántartásból és nem fogják fizetni a TB-met, mivel az álláskeresői státusz feltétel ehhez.
Ja és ne itélj meg, egyetemet végeztem csak még nem tudtam munkát találni, mert bamba vagyok. És lejárt a TB-m, fizetni meg nem tudom miből.
Ezt neked kell tudni,ill. érezni,én csak próbáltam tippeket adni.Én azért mentem MScre mert a BA Diploma csak porfogó.
A 4éves osztatlannak volt értelme...most mondjam vissza 2005be?Vagy 2006ba hozták be,tököm tudja már.Mindenesetre megvan a véleményem erről az országról.
Hát azért külföldön a nagy ismeretlenbe létesülni csak másabb, mint itthon. Meg ugye a nyelvhasználat is egy uj kihívás.
Amúgy vannak itthon is jó állások, csak arra a JÓ embereket veszik fel. (és nem engem, sőt engem még a rossz állásokra se vesznek fel néha, mert tulképzett vagyok nekik)
nana! Először is a BA fokozat következő szintje az MA. A legtöbb BA habi szak és könnyü is (pl szocped, andragógia, mittudomén, a "limonádé" szakok)
BME Gépész BSc már alapból kva nehéz szak! NAGYON nehéz. Tőle nehezebb már csak a villamosmérnök van meg az orvos.
És akk nehogy már egy Gépészmérnök quázi főiskolainak betudható diplomával ne kapjak munkát!
De érted, sok ember meg kinn tanult németbe, aztán képes volt mégis hazajönni ide és itt kezdeni a karrierjét! ugy, hogy külföldön is szerzett tapasztalatot! Sőt, némely multi cég annyira pofátlanul magas elvárásokat táamszt, hogy elvárják a frissdiplomástól, hogy legyen 2 év releváns tapasztalata és abból 1 év legalább külföldről!
És akk a tapasztalat nélküli, tegyük fel német születésü pályakezdő a tegyük fel az AUDInál sokkal többet keres, mint a csúcsstréber magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!