Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Székrekedés esetén kihez kell...

Székrekedés esetén kihez kell fordulnom? A házi orvosom ír beutalót valahová?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 7. 13:31
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
Orvosilag nem tudom, de ételeknél például a szilva vagy szilva lekvár sokat segít, és még próbálj meg hasonló ételeket hátha segít.
2013. ápr. 14. 13:25
 22/25 anonim ***** válasza:

A 20. valaszadonak uzenem:

A rozskenyertol is tavol kene maradni...ha valoban egeszseges akarsz lenni.

A szilvat meg a gyumolcsoket alapbol nem ajanlom, a fruktoz - gyumolcscukor - miatt.

2013. ápr. 15. 19:04
 23/25 anonim válasza:
Mi a kislányommal szenvedünk, szinte születése óta.Neki sem volt heti 1-nél többször, de az is hatalmas fájdalommal járt, néha láz és hányás is kísérte. Mi a Gasztroenterológián kötöttünk ki(de bejártunk mindent) Előtte 2 évesen napi 2x adatták a Laevolacot, Guttalaxot(ami ugyebár nem is gyereknek való szerintem) Csináltunk rostdiétát, meg amit csak el lehet képzelni... A Gasztrón ORVOSI javaslatra reggel felkelés után 1 ek paraffin olaj, amit kis idő után felváltottunk sima étolajra, ugyanis a paraffintól nem szívódnak fel a zsírban oldódó vitaminok, az étolajban viszont igen. Természetesen a csoki, kakaó, és hasonló csuda fincsi dolgok tiltólistásak, és figyelni kell az étkezésre, hogy minél több rostot egyen, kerülni kell az apró magvas gyümölcsöket, (eper, málna, kivi...) és a vöröshúst, sok zöldséget eszik, és sok vizet iszik, nálunk ezek jöttek be.Étolaj, rost, sok folyadék, és mozgás. Remélem helyre jössz, és megszűnnek a panaszaid!
2013. ápr. 18. 07:06
 24/25 anonim válasza:
Szia! Mindenképp menj el orvoshoz, mert állhat is valami a háttérben és az jobb ha minél előbb kiderül. Ha nem, csak egyszerűen ilyen lassú az anyagcseréd, talán tud segíteni tanácsokkal. Szerintem ami a legtöbbet számít, hogy sokat igyál, erre mindig figyelj oda! 2 liter/nap nőknek és férfiaknak 2,5 l /nap az ajánlott mennyiség. És persze egyél rostos kajákat, zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonák. És minél kevesebb csoki. Tényleg vedd rá magad és beszélj az orvosoddal! Legalább megnyugodhatsz, ha nincs semmi különös oka, de amúgy sem árt odafigyelni, mert a béldaganatok kialakulásában is fontos, hogy kinek mennyi ideig tartózkodik az étel és az ezzel bevitt méreganyagok, mesterséges anyagok a bélrendszerében. Remélem minél hamarabb megoldódik!
2013. ápr. 18. 22:26
 25/25 A kérdező kommentje:

régebben tettem fel a kérdést, de leírom mi a helyzet most, hátha valakinek hasznos lehet...:)

anno elmentem orvoshoz, ő nem akart felírni hashajtót, mondván fiatal vagyok, nehogy teljesen hozzászokjon a szervezetem. (20 éves vagyok most)

Azt mondta minden reggel indítsam ezzel a turmixxal a napot: 1cékla, 2répa, kis darab gyömbér, 1-2alma vízzel felöntve

hmm... nem túl finom xP és nem is tudtam rászánni az időt reggelente, hogy hámozgassak, turmixoljak meg elmossam utána a gépet stb... amikor csináltam, hatásos volt!

Azóta kiiktattam a finomított lisztet és fehér kenyeret az étrendemből (néha eszek, de nem napi szinten), sokkal több főtt ételt eszek, azt minden nap. Igyekszem minden nap vagy gyümölsöt, vagy zöldséget enni és többet iszom. Igyekszem könnyebben emészthető dolgokat enni, amik nem túl zsírosak. Sok joghurtot eszem/iszom.. Az eredmény: 2-3naponta van székletem, nem kell erőlködnöm, nem görcsöl a hasam és a széklet állaga is puhább.

ha nem figyelek az étrendemre, akkor megint "rosszban vagyok a wc-vel", de már annyira akkor sem súlyos, mint anno. Nagyon sokat javult.

Korábban volt, hogy 1-másfél hétig nem tudtam wc-zni. Az inger meg volt, de valahogy nem jött ki... fel volt puffadva és görcsölt a hasam. Nagyon sokat szenvedtem.

Most már sokkal jobban érzem magam, mintha hatalmas súlyokat vettek volna le rólam. :))))

Szóval amég nem muszáj, nem kell csodabocsi és hashajtó! Ahoz csak hozzászokik a szervezet és később nem lesz képes anélkül üríteni.

2014. júl. 11. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!