Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Székrekedés esetén kihez kell...

Székrekedés esetén kihez kell fordulnom? A házi orvosom ír beutalót valahová?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 7. 13:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
ha kicsi kor ota van nem hiszem hogy jo ha hajtod magad. igyál meg napi 2 litert, igyál probiotikumot, és keress vmi intenziv testmozgást. jobbat nem tudok. sajnos én is kb 3 naponta tudok elmenni,de nem vagyok stresszes, eleinte a kávé bejött h gyorsitson rajtam, de már arra is immunis ugyhogy kezdem elfogadni...vagy lehet h még mindig rejtett stresszem van nem tudom.
2013. ápr. 7. 17:08
 12/25 A kérdező kommentje:

Az edzés tényleg nagyon jó minden testi-lelki nyavalyára. Én rendszeresen edzem is, de sajnos ezen most nem segít. Most igyekszem a folyadékbevitelre figyelni, mert az tényleg nagyon kevés.

Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon jó érzést ad, hogy ennyien segítőkészek vagytok ebben a szörnyű témában! :-)

2013. ápr. 8. 11:19
 13/25 anonim ***** válasza:

egyel tobb zsirt...ezt tudom, h mukodik.

Vagy Xylitol-t (nyirfa cukor) [link]

Esetleg nehez tejszint. (heavy cream) magyarul pontosan nem tudom. Ezekbol ha eleget eszel, menni fogsz szaporan! :D

Amugy naponta egyszer kene h legyen szekleted, az az egeszseges, bar gondolom tudod, ugyh fwiw.

2013. ápr. 9. 05:29
 14/25 anonim ***** válasza:
Ja es igen, a mozgas is segit. Foleg a felulesek!
2013. ápr. 9. 05:29
 15/25 Nagyand válasza:
61%
Testmozgás, napi 2,5 liter víz, rostban gazdag étel, zabkorpa joghurttal, zabkorpából zabkása(olyan mint a tejbegríz plusz egy kis fahéj rá), mira víz, nyírfa cukor, rozslisztből, tönkölylisztből, zabkorpából sütött magvas kenyereket ajánlok.
2013. ápr. 9. 09:47
 16/25 anonim válasza:

Táplálékallergiákat is meg kellene nézni!Első a háziorvos,Ő ad beutalókat,ha semmi eltérést sehol nem találnak,akkor házi praktikázzál!

Első a napi 3liter folyadék minimum,rostokban gazdag táplálék(zöldség,gyümölcs,teljes kiörlésűt mindenből)Fehér lisztet,tejet mellőzném. Hashajtókat sem szabad rendszeresen alkalmazni!

A köldök körül óramutató járásának irányában meleg olajos masszázs,hasizom erősítő gyakorlatok,jógában is vannak erre jó gyakorlatok.

Relaxációt megtanulni,gyakorolni!

Az orvosodnak pedig mondd el őszintén mi a problémád mert akkor tud segíteni!

2013. ápr. 9. 10:08
 17/25 anonim válasza:
61%

Fontos, hogy a rost mellé folyadékot is igyál.

A rost.lap.hu találsz különböző rostos ötleteket.

jobbulást

2013. ápr. 9. 11:38
 18/25 anonim ***** válasza:

Mennyi hulyeseget ossze nem hordanak az emberek...Eloszor is, amit ajanlottak abbol ez a jo:

Nyarfa cukor, meditacio, edzes, stb stb, ezek mind rendben vannak es jot tesznek, de rostban gazdag eteleket??? Meg teljeskiorlesu pekarut? Pekarut alapbol nem kene enni, teljesen mindegy h milyen orlesu, az egesz egy atveres...Ha nem tudod eldonteni h kinek higyjel akkor inkabb olvass utana te magad:

- Primal Body, Primal Mind - Nora T. Gedgaudas

- Life Without Bread: How a Low-Carbohydrate Diet Can Save Your Life - Christian B. Allan & Wolfgang Lutz

- The Art and Science of Low Carbohydrate Living: An Expert Guide to Making the Life-Saving Benefits of Carbohydrate Restriction Sustainable and Enjoyable - Stephen D. Phinney and Jeff S. Volek

- The Vegetarian Myth: Food, Justice and Sustainability - Lierre Keith

- Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan & Luke Shanahan

- Fiber Menace - Konstantin Monastyrsky

- The Ultra Mind Solution - Mark Hyman

- Detoxification and Healing: The Key to Optimal Health - Sidney MacDonald Baker

- Detoxify or Die - Sherry Rogers

- What Your Doctor May Not Tell You About Autoimmune Disorders - Stephen B. Edelson and Deborah Mitchell

- Treating and Beating Fibromyalgia and Chronic Fatigue Syndrome - Rodger Murphree

- Lights Out: Sleep, Sugar, and Survival - T. S. Wiley & Bent Formby

2013. ápr. 10. 05:06
 19/25 anonim válasza:
Írjál Csoky Ice-nak, ő majd megoldja a problémádat!!
2013. ápr. 10. 22:11
 20/25 anonim válasza:
Én is székrekedéses voltam amíg fehér kenyeret és különböző fehér lisztből készült péksüteményeket ettem. Amióta csak rozskenyeret eszem és nem fogyasztok cukrot, helyette Xillittel édesítek megszűnt ez a probléma. Igaz a folyadék fogyasztás is, mármint hogy tényleg többet kell inni, de nálam főleg a kenyér volt a ludas.Keveset mozgok, mégis rendben van a "napi egyszeri"
2013. ápr. 12. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!