Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ilyen van? Mit lehet tenni?...

Ilyen van? Mit lehet tenni? Felrobbanok!!

Figyelt kérdés

2 hete vagyok itthon a lányommal.2 és fél éves Beteg. Munkahelyemen táppénzen vagyok emiatt.

Az első héten amikor jeleztük a lányunk betegséget helyettesítés volt a gyermekorvosunknal. Csak a tunetekről és gyogyszerekről beszéltünk.

Mindig, minden esetben a saját doktornőnknél amikor mentünk vissza igazolasert kértem tőle magamnak is ugye a papírt amit aztán vittem ugye a munkahelyemre.

Erre ma szól a mi doktornónk hogy "Kedves.... , most látjuk, hogy a múlt héten nem jelezte.... drnőnek a táppénzt, így nem is lett felvéve. Mi most csak erre a hétre tudjuk már felvenni!"

Magyarul az egész múlthetem 0 Ft?????

Mert se én nem szóltam (sose szoktunk előre, csak mint írta utolag) se ő nem kérdezte.

Ez most konkrétan azt jelenti hogy 0 Ft-ot kapok a múlt hét után??

Járt már így valaki?

Ki fogja nekem ezt megtéríteni?

2024. febr. 1. 14:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
96%

A munkahelyed siman elintézi a szabadsagot ha akarja, csak gondolom lusták, te meg inkább az orvost (!!???) cseszteted.

Elviselhetetlen nő lehetsz az biztos…még most sem látod hogy te voltál a balf*sz…

2024. febr. 1. 14:55
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Kolléganőmnek volt hasonló, félreértették egymást az orvossal, és hetekről volt szó. Ott is inkább a kolléganőm sara volt, de volt rá megoldás. Ilyenkor egy bizottsághoz kell fordulni, de ennek módját a háziorvos tudja. Egy próbát megér neked is. Kolléganőmnek az állása múlt rajta, megértőek voltak.

Nekem egyszer helyettes orvos tolta el, 2 napon múlt a dolog, de nálam még bizottságot sem vontak be, megoldották még gyorsabban, pedig 5 napon túli volt.

2024. febr. 1. 15:02
 13/35 anonim ***** válasza:
83%
Gondolom a saját dokid is felvesz olyankor,csak már ismer, tudja úgy is kell,de a helyettes ezt nem tudhatja, visszamenőleg meg nincs tp. :/
2024. febr. 1. 15:02
 14/35 anonim ***** válasza:
95%

Miért lenne neki egyértelmű hogy neked táppémz kell?? Szóból ért az ember, főleg hogy nem a saját orvosotok. Talán gondolatolvasó legyen?

Én a 2 gyermekemmel elfogyasztottam már pár orvost, mindnek előre kellett jelezni...

Én pl. itthonról dolgozom így sosem vagyok táppénzen.

Mégis kitől és milyen kártérítés várnál a saját hibád miatt.

Örülj ha nem rúgnak ki igazolatlan távollét miatt

2024. febr. 1. 15:08
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a többiekkel. Ezt előre neked kell jelezni. Az egy dolog, hogy a dokid már tudja és sosem szóltál elöre. Neked kell szólni. A munkahely pedig tud módosítani, ha akar. De örülj, ha nem vágnak ki.
2024. febr. 1. 15:11
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Annyit fűznék hozzá, hogy a munkahelyednek mindenképp módosítani KELL, hisz táppénzen nem voltál, ők pedig úgy adták le...
2024. febr. 1. 15:25
 17/35 anonim ***** válasza:
81%
A gyerek haziorvosa kérhet tappenzfelulviszgalatot erre az idoszakra. Konkrétan egy beszélgetés lesz az egész a felülvizsgáló orvossal és annak alapján meg fogják írni a visszamenőleges tappenzes papírt.
2024. febr. 1. 15:44
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
De miért ne kellett volna szólnod kérdező? Tőlem a sima, saját háziorvosom is megkérdezi MINDEN EGYES ALKALOMMAL, mikor panaszom van, hogy táppénzre vegyen vagy sima szabit veszek ki a munkahelyemen? Soha nem egyértelmű neki a megerősítésem nélkül. A helyettesítő orvosnak meg aztán tényleg nem kell egyértelműnek lenni, hogy te szabin vagy vagy táppénzen a kicsivel, jelezni kellett volna előre neki.
2024. febr. 1. 15:52
 19/35 anonim ***** válasza:
94%
Hát jó hülye vagy
2024. febr. 1. 16:57
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvosnak is kell szólni, honnan tudná, hogy munkaviszonyban vagy-e, esetleg home officeben dolgozol? Nálunk a gyerekorvos amúgy mindig megkérdezi, hogy kell-e tappénz. Amúgy ha olyan a főnököd, beirhat szabadságot azokra a napokban.
2024. febr. 1. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!