Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Sok egészségügyi dolgozó mire...

Sok egészségügyi dolgozó mire követel magasabb bért maganak?

Figyelt kérdés
Legtöbb esetben megertem, de az alapján, amit tapasztalok, és a környezetemben hallok, nem ertem mire fel követelik maguknak, mikor fizeted a tb-t, de ha nem maganrendelobe fordulsz a gondoddal, nem kapsz rendes ellátást, legtöbbször azt se tudják mi bajod, csak fel írnak egy akármilyen gyogyszert, és mellette olyan lekezelő, bunko stilusban beszelnek veled, ami elfogadhatatlan, úgy kezelnek, mintha idiota lennel, az anyam évek óta jarkal orvosrol orvosra, maganorvosoknal is volt, mindegyik mast mondott neki, mas praktikat, gyogyszert, műtétet, kipróbált mindent, amit mondtak, megse segítettek a nogyogyaszati bajan, csak lehúztak egy csomo pénzt rola, meg emberszámba se vettek a legtöbb helyen, az ismerősöm korhazba ment, és sírva jött ki, olyan bunkók voltak vele, az apja súlyos beteg volt, egyik kórházból a másikba került, ismerősömnek a noverke egy tűt nem tudott rendesen beszúrni, kb szanaszét szurkalta a kezet, ezek utan kerdezem, hogy mire? A lekezelő, bunko stilusukra, vagy arra, hogy le se szharjak az ember baját?
2019. aug. 27. 15:51
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
87%

Persze, hogy nem a háziorvoshoz megy, mert gyakorlatilag nincs háziorvosa. Lassan olyan kevesen leszünk, hogy összeomlik az alapellátás. Aki van pedig több mint a fele 60 év feletti. De a háziorvost persze nem kell megbecsülni, az nem is igazi orvos. Ez nem neked szólt kedves kolléga, csak magamnak puffogok. Rohadtul nagy baj van és az emberek még mindig ott tartanak, hogy szemét kapzsi orvosok...

Egyébként aneszten kezdtem, a rekord az volt, amikor rájöttem hajnali egykor, hogy reggel 8 óra óta elfelejtettem enni.

2019. aug. 27. 21:48
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Ebben is van igazság, de sok esetben eszükbe sem jut, hogy a háziorvos illetve ügyeleti időben a városi ügyelet ahol van az opció lehetne. Hiszen kórház= azonnali ellátás =teljeskörű kivizsgálás.

A baj tényleg nagy, minden területen, teljesen egyetértek azzal, hogy a lufi egyszercsak ki fog durranni.

2019. aug. 27. 21:57
 33/41 árokpart ***** válasza:
82%
Igazából nem is az ellátással van a baj, mert az egész jó színvonalú már. Az orvosok és a nővérek is emberségesek és profik, legalábbis ahol jómagam voltam. Viszont a kórházi házirendek betegekre vonatkozó rendelkezéseire annál inkább. Aki már jól érzi magát és igazából nem fekvőbeteg, csak a gyógyszerbeállítások miatt kell már bent lennie, jó érzés lenne ha ki lehetne menni legalább 1 órára civil ruhában a városba sétálni a kötelező viziteken és vizsgálatokon kívűli időben. Mondjuk úgy ebédosztás és vacsora között. Egy kicsit kimozdulni a kórházi falak közül. Illetve lehetne ez nem is kerülne igazából sok pénzbe, hogy a betegek térítésért cserébe kapják meg a kórház wi-fi jelszavát és tudják a neten is szeretteikkel a kapcsolatot tartani.
2019. aug. 29. 11:41
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: amíg te papíron a kórházban fekszel, nem császkálhatsz utcán, mert ha elüt egy autó, akkor mi lesz? Elvileg ott vagy egy kórházban, közben meg a mentő szed össze az utcáról? Vagy mondjuk ha törvénytelen dolgot követ el valaki, akkor a kórház adja az ingyen alibit? Mondjuk valaki kirabol valamit, közben meg lobogtatja a papírt, hogy de ő akkor kórházban feküdt? Ilyen nincs. Kimenőre csomó helyen el lehet menni, ha az ember bírja a kórlapra, hogy saját felelősségére kimegy. Sőt, haza is mehet, jóga van hozzá.
2019. aug. 29. 12:18
 35/41 anonim ***** válasza:
Hollandiában élek. Itt csak kiveteles esetekben kell korhazba fekudni. Pl szülés után 3 órával hazamehetsz, már ha egyáltalán a kórházban szülsz. Epehólyag eltávolítása: reggel bemesz, este hazajossz. Csipoprotezis: 4 nap kórház. Csak az marad bent, akinek valóban szüksége van rá.
2019. aug. 29. 12:36
 36/41 árokpart ***** válasza:
56%
34-es Túlzásokba esel. Egy átlagember aki a kórházi beteg, egyszerűen csak sétálni szeretne a városban a járdán, plussz ha van személyes elintéznivalója akár egy hivatalban az az 1 másfél órába bőven belefér.
2019. aug. 29. 13:52
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Arokpart.

A kettő nem fér meg együtt. Ha kórházban kell lennie, akkreditált állandó felügyeletét igényel, m ergo ne setalgasson a városban. Ha meg sétálgatva és ügyintézni tud, ne a kórházi ágyat foglalja

2019. aug. 29. 13:55
 38/41 árokpart ***** válasza:
56%
Megfér utolsó a saját tapasztalatból beszélek sajnos. A 3. nap után már teljesen jól voltam, ennek ellenére bent kellet lennem, mert reggelente laborvizsgálatokat csináltak a gyógyszerbeállítás véglegesítése miatt. Továbbá ha netán bemész kb. a kórházi tartózkodásod után 3 hónap múlva vissza kontrollra, de kiválóan érzed magad, de egy eredményedben egy kis aprócska hiba van és az orvosod azt kéri, hogy maradj bent pár napig. Akkor már nem biztos, hogy így vélekednél. Szeretnél úgy 1-2 négyzetméteren lenni, hogy egyébként teljes életet tudnál élni nem hiszem. Az ilyen esetekre gondoltam, nyilván nem aki állandó felügyeletet igényel. Szerintem neki kedve se lenne talán még a mosdóig sem elmenni ha nem muszáj. Nem mindig csak akkor kell befeküdnünk ha nagyon rosszul vagyunk. Sokan pedig ezt hiszik, de nagy tévedés.
2019. aug. 29. 14:10
 39/41 anonim ***** válasza:

Arokpart!

Nálunk ehhez nem fektetnek be. Szépen mész mindennap akkor a laborba otthonról. Minek ehhez bent fekudni?

2019. aug. 29. 14:15
 40/41 árokpart ***** válasza:
56%
Kardiológián voltam, kisebb szívelégtelenséggel kerültem be a sürgősségiről. Volt egy kis víz a szívemen. Na már most azt 2-3 nap lehajtották vénás furon gyógyszerrel. Utána már csak gyógyszerben kaptam, illetve azokat a szívgyógyszereket amiket majd szednem kellett, illetve kell most is állították be. Az utolsó napokban meg már csak 1-2 laborvizsgálat volt amiért igazából érdemben ott kellett lennem.Tehát miután már csak tablettában kaptam, egyébként már előtte is teljesen jól voltam. A vízhajtó hatása után pl. délután már semmi sem gátolt volna, hogy kimenjek egy kicsit járni, látni egy fát vagy virágot egészséges embereket az utcán stb. Nagyon nyomasztó tud lenni, hacsak az ember legfeljebb a kórtermébe tud feküdni, olvasni meg ilyesmihez az embernek ilyen helyen egyszerűen nincsen türelme. Pszichésen attól éreztem már magamat rosszul, hogy csak vagyok, nem tudok mozogni eleget stb. Ráadásul jómagam voltam a legfiatalabb az osztályon. Szívesen elmentem volna pl. venni egy ásványvizet a közeli közértbe vagy újságot, ott volt a kórháztól cirka 10 perc járásnyira. Ilyesmire gondoltam, nem aki annyira rosszul van.
2019. aug. 29. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!