Miért bunkó, undok sok egészségügyi dolgozó és orvos?
Nekem is ez a véleményem. Öket kellene megkérdezni hogy mire verik magukat persze tisztelet a kivételnek, de nekem is volt szerencsém olyan orvoshoz söt több ápolónőhöz is hogy legszivesebben felmostam volna vele a betont.
Anyunak volt egy általánostól gimiig egy osztálytársnője. Majd letette a diplomát és összefutottak anyuval az utcán pár évre rá és közölte vele hogy ne tegezze. Mi arc kell ehez?!?!
Miért kiégett alulfizetett, túlterhelt, meg nem becsült, sokat szidott, keveset dícsért, tudásáért ritkán tisztelt sok egészségügyi dolgozó és orvos?
Milyen munkarendben dolgoznak? Ki vigyáz a gyerekükre beteg öreg szüleikre hétvégente, karácsonykor, éjszakánként, amikor műszakolnak?
Emberekkel foglalkoznak, akik fájdalmukban (merjem írni? tudatlanságukban, bizalmatlanságukban) sokszor reagálnak sértődötten, agresszívan.
Akik saját életüket lerombolják (alkohollal, nikotinnal, szűrővizsgálatokra való el nem menéssel, késedelmes megjelenéssel)
Akik megpróbálnak a sürgősségin betolakodni a szívrohamos elé, mert a rendelői sorbanállásra nincs idejük...
Mit is kellene tennünk, hogy a segítő hivatást válsztókban megmaradjon az életkedv, hogy ne legyen kiégett, túlterhelt, frusztrált, hogy olyan lelki kapacitása legyen, hogy ha netán mégis az, akkor ebből a betege ne érezzen semmit?
Mit is, mit is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!