Elsősegélynyújtásban kiemelkedően jártas, de NEM egészségügyi dolgozó használhat-e guedel pipát, vagy talán Igel-t légútbiztosításhoz?
Valószínűleg nem sűrűn fordul elő, hogy nem egészségügyi dolgozó jártas az említett eszközök használatában, ráadásul éppen van is nála véletlenül. :-)
Mindazonáltal én azt mondom, hogy ha hív szaksegítséget, és annak kiérkezéséig szakszerűen tud légutat biztosítani, akkor ezerszer inkább használja az i-gelt, minthogy jajgasson és toporogjon, mint a többség. Akkor is, ha nincs papírja. Ha a betegnek nem okoz kárt, akkor szerintem nincs az a törvény, ami ezt büntetné.
Igen,ez így igaz! :D
A guedel pipát egyáltalán nem tartom invazív megoldásnak,úgyhogy nem hinném,hogy azzal ártani lehetne.Az Igel azért már más,de nekem az sem tűnik invazívnak.De javíts ki,ha tévedek :D
Amúgy igen,tényleg nem sűrűn fordul elő ilyen ember,de én most magamból indultam ki. :P A szenvedély miatt talán akad 1-2 ember a földön,aki magával hord ezt-azt,mégha nem is orvos/tiszt/ápoló vagy akármi :)
Jól teszed! :)
Volt már rá példa,hogy valakinek az élete annak köszönhetően "maradt meg",hogy te ott voltál szolgálaton kívűl,és nálad voltak a cuccok?
Na ez igen!Szép! :)
És?Felépült a beteg teljesen?Sokkolandó ritmusban volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!