Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Sok egészségügyi dolgozó mire...

Sok egészségügyi dolgozó mire követel magasabb bért maganak?

Figyelt kérdés
Legtöbb esetben megertem, de az alapján, amit tapasztalok, és a környezetemben hallok, nem ertem mire fel követelik maguknak, mikor fizeted a tb-t, de ha nem maganrendelobe fordulsz a gondoddal, nem kapsz rendes ellátást, legtöbbször azt se tudják mi bajod, csak fel írnak egy akármilyen gyogyszert, és mellette olyan lekezelő, bunko stilusban beszelnek veled, ami elfogadhatatlan, úgy kezelnek, mintha idiota lennel, az anyam évek óta jarkal orvosrol orvosra, maganorvosoknal is volt, mindegyik mast mondott neki, mas praktikat, gyogyszert, műtétet, kipróbált mindent, amit mondtak, megse segítettek a nogyogyaszati bajan, csak lehúztak egy csomo pénzt rola, meg emberszámba se vettek a legtöbb helyen, az ismerősöm korhazba ment, és sírva jött ki, olyan bunkók voltak vele, az apja súlyos beteg volt, egyik kórházból a másikba került, ismerősömnek a noverke egy tűt nem tudott rendesen beszúrni, kb szanaszét szurkalta a kezet, ezek utan kerdezem, hogy mire? A lekezelő, bunko stilusukra, vagy arra, hogy le se szharjak az ember baját?
2019. aug. 27. 15:51
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Nem lenne kedvem, ezért nem is lesz belolem orvos talan, de aki ilyen pályára megy gondolom én hogy mérlegelnie kene, hogy alkalmas e ra, vagy se, az se menjen pedagogusnak, akinek semmi türelme, erted:D
2019. aug. 27. 17:06
 12/41 A kérdező kommentje:
Az, hogy a kormány ez meg az bla bla bla, oke, megertem, igaz is, de ez nem ok arra, hogy lekezelően, sertoen banj masokkal, a betegeiddel, nem foghatod másra, se a kormányra, se senkire, hogyha te esetleg nem jol végzed a munkád, akkor minek dolgozol ott? Ez nem ok ra, se arra, hogy az elvárást, amit a munkád megkövetel, ne teljesitsd, ezen sokszor életek múlnak! És egy kos kedvesség olyan nehez? Vagy legalább csak normalisan viselkedni?
2019. aug. 27. 17:20
 13/41 anonim ***** válasza:
68%
Életemben egyetlen bunkó orvossal találkoztam, megbegy inkompetens idiótával, pedig 42 éves vagyok. (Mindkettő szemész volt, de ettől független nem mondom, hogy minden szemész ilyen). Nem általánosítani kéne, hanem tisztelettel bánni az emberekkel, akkor azt is kapod vissza.
2019. aug. 27. 17:25
 14/41 A kérdező kommentje:
Utolsónak, azert itt a válaszok között voltak akiknek szinten negativ tapasztalata volt, miből gondolod, hogy a betegek akik tiszteletlenrk?:D szerinted aki oda megy valami gonddal, majd azon lesz, h meg o legyen minel pofatlanabb? Amikor az orvosnak van kiszolgaltatva?
2019. aug. 27. 17:31
 15/41 anonim ***** válasza:
80%

"de aki ilyen pályára megy gondolom én hogy mérlegelnie kene, hogy alkalmas e ra, vagy se, az se menjen pedagogusnak, akinek semmi türelme, erted:D"

Tudod, ez nem úgy működik, hogy "utálom az embereket, elmegyek orvosnak, mert nincs jobb dolgom".

Mindenki úgy kezdi, hogy kedves, türelmes, empatikus.

Csak aztán elég gyorsan jön a burn out, amiről gondolom még életedben nem hallottál.

1. Marha idegesítő, mikor próbálod normálisan végezni a munkádat, de egyszerűen nem lehet, mert nincs elég eszköz, ha van, akkor szar.

2. Nincs elég orvos, tehát 5-ször annyi beteget kell ellátnod, mint amennyit normálisan el lehetne látni.

3. Nulla megbecsülést kapsz a munkádért. Csak pár példa:

- A betegek nagy része rendszeresen letegez. Bejön a rendelőbe, és simán azt mondja, hogy "helló". Már elnézést, de szerintem nem a haverja vagyok. Ha nekem alap, hogy minden idegent magázok, más miért nem képes rá?

- Reggel 8-tól be voltam osztva az ambulanciára. Nem reggeliztem, nem ittam, nem mentem el pisilni, mert FOLYAMATOSAN betegeket láttam el. De persze kint verik az ajtót, csesztetik az asszisztenst, hogy miért kell ennyit várni... Na ugyan miért? Talán mert sok a beteg??

- Este 11-kor beesik a beteg, hogy REGGEL ÓTA fáj a hasa. Mondom, hogy oké, de most 11 óra van, ha reggel óta fáj, mégis merre tetszett járni? Dolgozott. Oké... Fájdalomcsillapítót vett be? Azt nem. Tehát szerinte az, ami reggel óta várhatott este 11-ig, nem kellett hazamennie miatta a munkából, mert azért annyira nem fájt, és még egy cseszett fájdalomcsillapítót se vett be, azzal miért gondolja, hogy este 11kor az ügyeletre kell mászkálni és nem várhat reggelig?

- Szintén reggel óta folyamatosan az UH-ban dolgozom. Nem voltam se enni, se inni, se pisilni. Nyilván feltorlódnak a betegek, mivel 6 ambulanciáról küldik őket egyszerre, én meg egyedül UH-zok, ráadásul le is kell vetkőzni, fel is kell öltözni, ami idő. x idő várakozás után beesik a "naccságosasszony" egy "NA VÉGRE" kiböfögésével köszönés helyett. És akkor persze ne legyél ideges, ugye?

- SBO-n voltam 3 hónapot. A betegek legalább 80%-a abszolúte nem odavaló volt, csak "nem ért rá máskor eljönni", "nem fog várni 4 hónapot egy szakrendelésre" stb.

És akkor a tetejében ott a felelősség a gyakadon, hogy ha a sok idióta között, akik bejönnek az SBO-ra, mert éppen nem tudtak egy jót fingani, elsiklasz afelett, akinek valami baja van, akkor mehetsz a bíróságra. Meg persze akkor is, ha amúgy nem hibáztál semmiben, de a betegnek éppen kéne egy kis pénz.

Emellett persze ügyelned kell, tehát a havi 160 óra helyett dolgozol 240-et tetves 1500 ft-os nettó órabérért. De azért még a beteg seggét is nyald tisztára.

2019. aug. 27. 17:39
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 6 os .

Valóban vannak kivételek is .

Ha nem így lenne,akkor én nem tudnék most írni,illetve nem is élnék .

Tavaly decemberben szombat este agytörzsi strokot kaptam .

Már a sürgősségin is látták ,nagy a baj.

Hívták is az osztályról az ügyeletes dr nőt.

Azonnal CT,ami még megerősitette.Bár itt a kórházban van strók osztály,ahova 80 km es körzetből hozzák ide

a betegeket,de komolyabb felszereltség,sem a műtéthez értő orvos nincsen .A dr nő felvette a kapcsolatot a 160 km re lévő érsebészeti klinikával .Be vállaltak,ha oda tudnak vinni.Már onnét irányitották az ellátásomat .

Az átküldött Ct után újabbat kértek .Ebbe a megyei kórházban hét végén 2 beteg tologató van . Nem is lehetett őket megtalálni .A dr nő,és 1 nővér szaladt ágyastul velem Ct re .Mondta is a a dr nő,mit kell megérnem orvos létemre .Szállításkor már műtétre elő voltam készitve.

A roham mentőben végig orvos volt mellettem.

Hogy minden fogyatékosság nélkül kijöttem,ez csoda .

1.40 perces volt az agyi műtétem,teljes ébrenlét mellet.

Elszállitásom után a nejem bement a dr nő irodájába ,hogy nemi hálapénzt átadjon .Nem fogadta el. A dr nagyon durván kiosztotta,neki az életmentés volt a dolga .A hangnemért aztán még bocsánatot is kért .

Ilyen is van ,meg olyan is van.

Az előbbi válaszom,meg a mostani ugyanabba a kórházban törtét . Mivel kórházba járó lettem,több hasonló esetekkel találkozom .

2019. aug. 27. 17:43
 17/41 anonim ***** válasza:
Előzőleg 9 es voltam .
2019. aug. 27. 17:45
 18/41 A kérdező kommentje:
Szerintem a betegek, akik oda mennek, nem arra varnak, hogy tisztára nyalják a segguket ahogy te irtad, hanem hogy emberként bánjanak veluk, és segítsenek a bajukon, mert azert vannak ott, ez a munkájuk, azert mert te ezt a munkát választottad, és ra jottel, hogy nem fizet neked eleget, meg különben sincs turelmed az emberekhez, meg csak a penz erdekel, nem kene, hogy a betegeid lassak a karat, mert neked nehez napod volt, oda megy egy rákos beteg, és azert mert a kormány nem fizet meg elegge, vagy nem ettél ma vagy egyebek, okod van ra, hogy ne lásd el rendesen, meg meg bunko legyel vele? Nem hiszem hogy erre alkalmaznak teged
2019. aug. 27. 17:49
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Ajaj, ezt a nem eszünk, nem iszunk, nem megyünk pisilni dolgot át tudom érezni.... anno diák koromban pénztáros voltam, nem engedtek ki pisilni, víz se lehetett nálunk, kaja meg pláne nem, 6 óra után kiszaladtam a vásárlói mosdóba, hatalmas sor mellett....pár anyázást kaptam, pedig 20 éve ez annyira nem volt szokás... de legalább sötét szoknya volt a formaruha, nem látszott rajta a menstruációs vérfolt annyira, a maradék 4 órám alatt sem engedtek ki sem szünetre, sem wcre...mondjuk, legalább rendesen fizettek... heti 2x10 óráért annyit kaptam, mintha 40 órában elmentem volna tanítani

Akkor megtanultam, hogy emberek mindenhol mindent azonnal akarnak, de köszönni és köszönetet mondani egyik sem tud.

De az is szörnyű, hogy van akit itt napokig-hetekig-hónapokig kell győzködni, hogy menjem már orvoshoz, a másik meg trüsszent egyet és rátöri az ügyeletes orvosra az ajtót éjjel 1kor. Kéne némi illemtan meg egészségügyi oktatás az iskolákban végre!

2019. aug. 27. 17:54
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

9!

Nem 8gazan értem miért vagy felhaborodva. Evidens, hígy időpontot kell kérni.

2019. aug. 27. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!