Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Babák és kisgyerekek mellett...

Babák és kisgyerekek mellett dohányzó szülők. Ezt csak én reagálom túl? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék provokálni, véleményekre vagyok kíváncsi.

Az utóbbi pár napban rengeteg apukát és anyukát láttam babák mellett dohányozni.

Lejjebb a példák:

1. Apuka mellkasára volt fektetve a baba és úgy szívta a cigit.

2. Dohányzó terhes nők.

3. Egy borzasztóan elnyúzott arcú és apró testű (koraszülöttnek tűnő) babát fogott apuka,anyuka pedig velük szemben egy lépésről fújta közvetlen a gyerek arcába a füstöt.

4. Játszótéren dohányzó szülők, a nagyobb gyerekük magában játszik, ők pár lépéssel odébb tologatják a baba korú tesót, közbe anya és apa felváltva füstölt be a babakocsiba. A játékok közé is bevitték a cigit.

Szerintem ez az egész borzasztó. Az ilyen szülők ezt nem tartják károsnak, vagy csak nem érdekli őket sem a gyerekük, sem az,hogy mit gondolnak róluk?

2018. aug. 26. 09:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
27%
nincs egészségtelen kaja. hízlaló és kevésbé hízlaló étel van.
2018. aug. 26. 09:46
 12/29 anonim ***** válasza:
78%
Én 10 évig dohányoztam, napi 1 dobozzal. A fiam születése előtt eldobtam a cigarettát, azóta talán 1-2 szívtam. Bár én is dohányos voltam, de elítélem aki a gyereke mellett, netalán még az autóban is dohányzik. Undorító. De sajnos aki ennyire gyökér, hogy nincs tekintettel a saját (vagy más) gyerekére, azzal nem tudsz mit tenni. Az én szüleim is dohányoztak, kora szülött voltam, a 3. gyerek.... A nejem is dohányzott, amikor megismertem, de amint megtudta, hogy terhes, egyből eldobta ő is, azóta sem dohányzott, a terhessége alatt sem.
2018. aug. 26. 09:55
 13/29 anonim ***** válasza:
75%
En is mindig felidegesitem magam rajta, ha ilyesmit latok. Nem igaz, hogy a gyerekere ennyire szrjon vki. A legundoritobb latvany a terhes kismama cigivel.
2018. aug. 26. 09:59
 14/29 anonim ***** válasza:
35%
Na látom megjöttek a nagy családos dohányosok lepontozni :D
2018. aug. 26. 10:16
 15/29 anonim ***** válasza:
81%

"Amíg nem a közelünkben szívják a cigit, addig úgy teszik tönkre a saját és gyerekeik életét, ahogy akarják. Ehhez joguk van."

Aha, mert ha pl. verik a gyereket, akkor mindjárt mehetsz feljelentést tenni, de ha csak szépen, lassan gyilkolják meg, a cigizéssel, ahhoz joguk van, mi? Végiggondoltad ezt?

"fizetőssé tenném a dohányosok azon egészségügyi ellátását, ami a cigihez kötődik"

Tulajdonképpen én is, de az esetükben minden bajuk kötődik hozzá többé-kevésbé, hiszen az egész szervezetüknek árt, hogy bagóznak. És akkor mindenki másnak is fizetőssé kéne tenni az olyan ellátását, ami ahhoz kötődik, amit ő okoz saját magának, úgy lenne igazságos, tehát a nassolók ellátását is (mert az okozza nekik a túlsúlyt, ami okozza a magas vérnyomást, a magas vércukorszintet, stb.), meg a nem mozgók ellátását (amitől mozgásszervi panaszaik lesznek, stb.), szóval nagyon messzire vezetne ez: gyakorlatilag alig maradna valaki, aki úgy beteg, hogy nem tehet róla...

2018. aug. 26. 10:23
 16/29 anonim ***** válasza:
66%

Szembe kell nézni a ténnyel, hogy van olyan , aki a gyerekén éli ki a szadizmusát és buntetlen kinozhassa, söt ebben élvezetét leli

Amig ezt nem látjuk be , nem tudunk segiteni ezeken a gyerekeken, a törveny fogatlan

Igen, nyúzott , elhanyagolt , alulráplált kisgyerekek , akik nincsenek messze a haláltól már . Akikre fújják a fustöt , akiket sirni hagynak vigasztalan , akiket éheztetnek , adnak nekik tejporos tejet , de olyan keves tejpor van benne , hogy a viz kékes átlátszó , ” mert drága a tejpor” ,- gyerek lába ropivékony , az anyuka mindennapos vendég a szépségszalonokban

Szinte érzékelhetö a gyerek iranti gyulölet , habar ök akarták , ök vállalták .

Igen lehet fújni rá a fustöt c, lehet bantani mert nem tud védekezni

Milyen ember az ilyen ?

Nem ember , valami genetikai selejt , korcs , aki ugyanezt érdemelné!!

2018. aug. 26. 10:26
 17/29 anonim válasza:
88%
Én konkrétan büntetném őket, mert ez cselekvésre képtelen személy súlyos egészségügyi veszélyeztetése. 36 hetes kismamaként totálisan ki vagyok borulva ezeken a gusztustalan felelőtlen véglényeken. Aki ennyire nem képes a saját gyereke egészsége érdekében az ne vállaljon gyereket.
2018. aug. 26. 10:27
 18/29 anonim ***** válasza:
59%
Dohányzom,nem igazán tudom lerakni.Többek közt ezért sem akarok gyereket.
2018. aug. 26. 10:53
 19/29 anonim ***** válasza:
60%

"Dohányzom,nem igazán tudom lerakni"

Ó, dehogynem, csak akarni kell. Aki mentálisan gyenge annak nem is fog menni. Én egyik napról a másikra eldobtam. Az első 3 hónap xar volt, de túl lehet élni, nem annyira tragikus. Öregapám is leszokott egyik napról a másikra, pedig napi 2 doboz fecskét szívott. Anyámék szintén. Aki akar az leszokik, aki nem akar, az meg nem. Ez ennyire egyszerű.

2018. aug. 26. 10:55
 20/29 A kérdező kommentje:

Valamiért én is azt érzem amit itt sokan mások, hogy ez egy szempontból a gyerek veszélyeztetése és kínzása, még akkor is, ha nem tudatosan teszik ezt (mert annyira csekély az agyi kapacitása az adott szülőnek). Dühítő ezt látni és hogy tehetetlenek vagyunk ellene. Lehet itt mondani,hogy minek érdekel a más élete, de a szülőkét le se szarom, a gyerekét nézem ilyenkor.

Talán az egy félmegoldás lehetne, hogy az ilyen dohányos kismamikat a védőnők/orvosok kiszűrnék és elesnének minden anyagi juttatástól amit az állam a gyerek nevelésének segítéséhez biztosít.

2018. aug. 26. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!