Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan szokhatnék le a dohányz...

Hogyan szokhatnék le a dohányzásról?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, lány, boldog párkapcsolatban élek. Szeretnénk babát a párommal, hamarosan. De előtte szeretnék leszokni a cigiről. Gyenge az akaraterőm, de már nagyon sokszor megígértem ezt magamnak és úgy döntöttem most végleg leszokok. Mit tanácsoltok?
2008. okt. 30. 13:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
könnyű azt mondani (13)
2008. nov. 28. 20:28
 12/17 anonim ***** válasza:
Tedd le. Ne nyúlj hozzá többet. Minden nap döntsd el magadban, hogy "MA NEM!" mindig csak az adott napra kell gondolni, nem arra, hogy hány napja már jaj nekem... ne etesd a szörnyet, ne használj nikotintapaszokat, mert az nem szoktat le, az szoktat le, ha közlöd magaddal, hogy nincs szükséged rá, tehát "Ma nem!", s győzd le a gyenge énedet, ha cigivel kínálnak, ne fogadd el, s ha 3 évig mindenféle nikotinnak ellenállsz, akkor megmenekültél, 3 év után nyugodtan rágyujthatsz társaságban, nem leszel tőle függő, csak ha újra eldöntöd magadban, hogy dohányos leszel...
2008. dec. 5. 14:19
 13/17 anonim ***** válasza:

El kell határozni egy napot, amikor leteszed, és akaraterő segít csak, semmi más nem.

Akaraterő erősítőnek pedig: Motiváljon az a tudat, hogy minden szál, amit nem szívsz el, növeli az esélyt arra, hogy hamarabb teherbeess, minden szál amit nem szívsz el, növeli az esélyt, hogy egészséges terhességed lesz, minden szál amit nem szívszel, növeli az esélyt, hogy egészséges anyaként nevelheted fel azt a kisembert, akit a világra hozol.

Ha megállod, és leszoksz róla, akkor kiálltad az egyik próbát, és tényleg készen állsz az anyaságra.

2008. dec. 8. 10:26
 14/17 anonim válasza:
egyszerüen le kell tenni !!!kell persze valami ami motiváljon hogy na most leteszem és nem veszek másikat enyyi volt !!!! és mikor érzed hogy kell gondolj arra hogy nem lehet le kell szoknom stb... nekem sikerült a barátnömért tettem le!!!
2008. dec. 27. 13:25
 15/17 anonim válasza:

Azt gondolom, hogy elsősorban az kell hozzá, hogy valaki úgy is gondolja, hogy abba akarja hagyni. Akkor, ha valaki tulajdonképpen szeret dohányozni, csak pl. drága, nagyon nem egyszerű. 14 éves koromtól erős dohányos voltam, napi másfél-2 doboz piros cigit szívtam átlagban (13 éven keresztül). Csak akkor sikerült abbahagynom, amikor már tudtam, hogy abba akarom hagyni, és már nem okoz örömet.

Én nikotin rágóval hagytam abba. Nekem bevált, de az nélkül, úgy, hogy csak lerakom, és kész, nekem nem ment volna. Most két és fél éve nem dohányzom. :)

2008. dec. 30. 16:58
 16/17 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom mondani hogy hogy szoktam le.

Több doboz cigit nem vettem.

Ha cigiznem kellett valami olyan kaját vettem aminek erős ize van(erősen fúszeres pl)pl naponta megettem 1-2 chipset ilyen jó erős paprikásat,esetleg ropi.Rágógumizást folyamatosan,az is segit kicsit.

ezzel a taktikával le tudtam szokni.

aztán később el lehet hagyni a chipsek vásárlását is,természetesen azt könnyebb abbahagyni:)

és semmiképp se gyújts rá!még egy fél szálra se!

És gondolj arra hogy nem lesz semmi bajod ha nem cigizel,nem fogsz belehalni a szervezeted "cigihiánya"miatt.

2009. jan. 6. 00:43
 17/17 anonim válasza:

Allen Care: Nikotin stop

Nagyon jó segítség lehet!

2009. máj. 22. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!